seza HIBISCUS (HATMİ) Hibiscus rosa sinensis Dik yapılı. Beş büyük taç yapraklı, kırmızı çiçekli. Çok dayanamazlar ancak ilkbahar sonlarından sonbahara değin hergün yenilenirler. Yaprakları parlaktır. Arsız değildir. Yalnız ısının sıfırın altına düşmediği yerlerde yaşar. Kışın korumak için, soğuk bölgelerde saksıda yetiştirilir. Bu türden kırma yaparak, yalın veya katmerli; beyaz, sarı, kırmızı çiçekli veryeteleri türetildi. Boy;2-2.5 m’dir.Çap; 1.5 m’dir. (en az +5°) Hibiscus syriacus Yaprak döker. Arsızdır. Temmuzdan eylüle hep aynı yoğunlukta uzun süreli, bol ve her renkte açan çiçekleri ile her bahçe için yararlı olur. Bol güneş ve geçirgen toprak ister. Kullanımı; soliter, öbekler, serbest çitler. Boy;2-3 m’dir.Çap;1-1.5 m’dir. (-30° / -20° ) Hibiscus ‘Amm. Dewey’: Çiçekleri katmerli beyaz Hibiscus ‘Ardens’: Çiçekleri katmerli,morumsu kırmızı Hibiscus ‘Coelestis’: Çiçekleri yalın, kırmızı boyunlu, leylak rengi Hibiscus ‘Duca di Brabante’: Çiçekleri katmerli, yoğun kırmızı Hibiscus ‘Hamabo’: Çiçekleri yalın, pembe, beyaz, kırmızı boyunlu Hibiscus ‘Oiseau Blue’: Çok dallı, uyumlu, iyi dengeli yapıda.Çiçekleri yalın, çok sayıda, kırmızı boyunlu ve açık mavi renkli. Hibiscus ‘Red Heart’: Çiçekleri yalın, kırmızı boyunlu ve beyaz renktedir. Hibiscus ‘Roseus Plenus’: Çiçekleri katmerli, morumsu kırmızı boyunlu ve soluk kırmızı renkli. Hibiscus ‘Rubis’: Çiçekleri yalın, frenk üzümü kırmızısı Hibiscus ‘Suor Angelica’: Çiçekleri yalın, bembeyaz.Kesinlikle beyaz çiçeklerin en güzeli Hibiscus ‘Woodbridge’: ’Oiseau Blue’ ile aynı özelliktedir.Çiçekleri yalın, ortalarına doğru koyulaşan açık kırmızı
akrepkyzy Cevap: HIBISCUS (HATMİ) Sayın SEZA Hatmi çiçeginin tohumlarına nasıl sahip olabiliriz? Sevgiyle kalın.
geneesiyor Cevap: HIBISCUS (HATMİ) Öksürük, bronşit ve mide-bağırsak rahatsızlıklarına karşı kullanılır. Ana vatanı Türkiye, Kafkaslar, Türkistan ve Doğu Karadeniz havzasıdır, buralardan önce Orta Avrupa’ya sonradan ABD’ye kadar yayılmıştır.
tabyatci Cevap: HIBISCUS (HATMİ) Efendim bende,pek çok çeşidi var üstelikde katmerlisi isteyene tohumlarını gönderebilirim.Bu hatmi genellikle geçirgen ve gübreli toprakları seviyor.
akrepkyzy Cevap: HIBISCUS (HATMİ) TABİATCI;46346 yazdıEfendim bende,pek çok çeşidi var üstelikde katmerlisi isteyene tohumlarını gönderebilirim.Bu hatmi genellikle geçirgen ve gübreli toprakları seviyor. Sevgili Tabiyatcı Rengarenk o güzelim HIBISCUS tohumlarına ben talibim. Sevgiyle kalın.
tabyatci Cevap: HIBISCUS (HATMİ) Efendim;tarafınıza özel mesaj atdım.gerekli bilgiler mevcut.selamlar.
akrepkyzy Cevap: HIBISCUS (HATMİ) Sayın Tabiatcı Çok teşekkür ederim.Tohumlarımı bekliyorum. Sevgiyle Kalın.