ERAY-Kadir;66877 yazdıSayın balkon, sözü dolandırmaya gerek yok, daha önceki tahütlerinizi yerine getirerek sizden istediğim açıklamaları almadan konu içinde tartışmam mümkün görünmüyor, özürünüz bu durumu düzeltemez, ben bu konuda çok ciddiyim geçmişte yaşananları göz ardı ederek sizinle tartışmalara girmek istemiyorum. Saygılarımla.
Eray bey,
sizden özür falan dilediğim yok. Ne münasebet! Çıkıp adam gibi kaynak gösteremiyorsunuz, onu söyleyin bunu söyleyin deyip duruyorsunuz. Siz şunu çok net ispatladınız, toprak solucanlarıyla da gübre üretilebilir. İyi de kimse de zaten bunun aksini iddia etmiyor ki!
İşin aslı ise şudur ki, kimse bu solucanlarla gübe üretilemez demiyor zaten. Fakat ev tipi, balkon tipi üretimde ve ticari boyutlu üretimlerde bu iş toprak solucanlarıyla zor oluyor. DİKKAT! olmuyor demiyorum, zor oluyor diyorum. İş bu kadarla kalsa iyi, ama ne demeye, kültür solucanı, doğal olmayan ortam solucanı vb manalara gelecek mesnetsiz, kahnağı nelirsiz, ispatlanmamış verilerle ortaya çıkıyorsunuz.
Amacım sizinle tartışmak değil. Bu konuda sizde acayip bir egoist tutum var. Sadece paylaşmayı beceremiyorsunuz. Karakteriniz hep öne çıkmaya çalışıyor bu nedenle sizinle tartışmak zaten manasız. Ama, yıllrımı gerek kaynapınan okuma, çeviriler ve yaptığım ve yapacağım röportajlarla solucanlara vakfetmişken çıkıp da sizin gibi kaynağını İNATLA belirtmeyen bir zata, yalan yanlış bilgilerle literatürü kürletme lüksünü tanıyamam. Biliyorsanız söyleyin kaynağını da belirtin. Bilmiyorsanız biliyormuş gibi ahkâm kesmeyin.
Her gittiğiniz yerde her kes sizinle tartışmak zorunda mı yahu! Adınızı duyup da intertene girmeyecek adamlar var. Siz ne diyorsunuz!
Unutmayın, siz işi abartınca insanların fikir ve inanç hürriyetine dahi laf uzatacak boyuta erdirebiliyorsunuz. Bir bardak soğuk su için ve işinize bakın. Yalan yanlış SOLUCANLARLA ilgili olarak rastgele bilgi paylaşmayın yeter.