Cevap: Neden Ceviz
hobi77´isimli üyeden Alıntı
Herkese slm, bu benim foruımdaki ilk mesajım. Benim sorum biraz farklı. Bu devlet arazilerinin teşvikiyle bir kaç haftadır ilgileniyoruz. Ceviz ve jojoba arsında tercih yapacağız. neyse sorum farklı. Gördüğüm kadarıyla şu anda ülke genelinde bir ceviz yetiştirme furyası var. Herkes cevize yönelmiş gibi görünüyor. Sizce bundan 10 sene sonra ceviz fiyatlarında düşme olurmu? Yani herkes ceviz yetiştirmeye kalkıyor ve anladığım kadarıyla yine devletin bir kontrolü yok. Bu ileride talep fazlasını doğururmu sizce? Görüşlerinizi bekliyorum.
Pardon arz fazlalığı diyecektim.
MUTLAKA CEVİZ 10 SENE SONRA BU KADAR LÜKS VE PAHALI OLMAZ ÇÜNKÜ BUNDAN 15 SENE KADAR ÖNCE BİZİM BURALARDA VİŞNE ÇOK DEYERLİ İDİ VE PAHALI İDİ YANİ GETİRİSİ ÇOKTU AMA ŞİMDİ HERKEZ DİKTİĞİ VİŞNELERİ GERİ SÖKÜYO AĞAÇLARI ÇÜNKÜ VİŞNENİN TOPTAN FİYATI 50 KURUŞ ORTALAMA AMA ATLAMASI ÇOK ZOR VE URAŞTIRIYO BAYA MESELE İNDSANLAR ATLAMIYOLA BİLE BİZ BİLE SOPALARLA SİLKELEYİP SATIYORUZ ŞU AN HATTA BU YAZ UÇ DALLARINI ATLAMADIK BİLE KALDILAR YANİ MUTLAKA CEVİZİNDE FİYATI ŞU ANKİ GİBİ ASLA OLMAZ ÇÜNKÜ ÇOĞALIYO BENİM GÖRDÜĞÜM ŞU MESELA BİZİM ÇEVREMİZDE SON 10 YILDA DİKİLEN CEVİZ SAYISI O 10 YILDAN ÖNCE VAR OLAN BÜTÜN CEVİZLERİN SAYISINDAN ÇOK DAHA FAZLA:d? VE O 10 YIDIR DİKİLEN CEVİZLER MEYVE VERMEYE BAŞLADILAR VE ŞU AN FİYAT İYİ AMA SONRA SONRA DİKİLENLER FALAN CEVİZDE SONRALARI ÇOK GETİRİSİ OLAN Bİ MEYVE OLMAZ HERHALDE