Cevap: Plant Biochemistry
Rica ederim sayın Tabiatçı, Bahceselde bir despotluk düzeni gördünüzmü hiç? Bahceselin en etkili elemanı bendeniz dahi olsam burada benim dahi yetkilerim ysınırsız değildir... Bu site hepimizin, Kimse bahceseli kendi malı olarak görmüyor çünkü bu topluma mal edilmiş bir eserdir. Bu gün ben varım yarın başkası olabilir. Ama bahçesel grubu devam eder. Onun için dayatmacılıktan uzak, paylaşım odaklı bir site oluşturmak istiyoruz.
Bu girişten sonra konu ile ilgili şunu söyleyeyim ki, tabi ki tercüme yapıp yayınlayacak arkadaşlarımızı destekler ve memnun oluruz. Ancak bahceselde yurt dışında hangi kaynaklar var, insanla tarımı ve bahçe uygulamalırını nasıl yapıyorlar, yeni gelişmeler nelerdir diye bu tür kaynak eserlerinde ingilizce yayınlanmasında bir sakınca görmüyorum. bu konular sitemizde durur ve zamanı gelirde bir arkadaşımız bunun özet bir tercümesini yaparsa buradan konu devam etmiş olur.
Ayrıca tercüme işi o kadar yoğun bir emek gerektiren bir iş ki, bir kitap tercüme eden akademik kariyer sahibi bile olabiliyor. O nedenle bu gibi eserlerin tercümesi çok kıymetlidir ve fazla ümitli olmayalım derim.