Cevap: Bahcesel'le ilgili bir şikayet
Sayın ece pabuççu, ebrar ın söyledikleri doğru, ama söylendiğinde biraz zoruna gidiyor İnsanın. Ben bu konuya da , siyaset yapma ile ilgili tarzda bakıyorum. Siyaset, nasıl ana konunun üzerine çıkınca , sevimsizleşiyorsa.( çok önemli ve saygın bir uğraşı olmasına karşın)
Türkçeyi doğru kullanma ile ilgili ihtarlar da ana konunun, önüne çıktığında aynı, aşırı tuz tadına varıyor bence. Ve insan, bir şeyler yazacakken, 'aman şimdi biri bir ikazda bulunup canımı sıkarmı' diye sıkıntıya giriyor.Ve kendini, orta öğrenimde derste gibi, sıkıcı bir ortamda hissediyor. Düşünün, tarımla uğraşan, insanımızın, lehçelerinden tutun, kullandığı bazı kelimeleri, aynı ülkede yaşamamıza rağmen anlamayabiliriz.Ama lisan, bir iletişim aracıdır.Ve lisanı, kuralsız kullanarak, çok önemli üretimler yapmış, nice insanlar tanıdığım gibi. Dili kurallarına uygun kullanıp, hava yapan, ve etrafa elitist gözlerle bakıp, başkaca da bir üretim yapmayan. Kaliteli dil tüccarları, tanıdım. Bence siz alınmayın. Dili iyi kullanmaya, gayret gösterin. Ama fazlada kendinizi sıkmayın.
Bu konuda çok hassas olan arkadaşlara, tavsiyem. Şimdi, kurallara uyulmadığında ikaz eden sistemler var. Siteye koyarlarsa, bu işten herkes kurtulur. Hatalı yazıldığında altında, renkli çizgi çıkıyor. Ve kişi imla hatası yaptığını anlıyor. Kimse ne fırça atıyor. Ne de yanlış yaptığı için birilerinden fırça yiyiyor. Ve bakın farkında olmadan gene asıl konunun dışına çıktık. Aynı siyaset te olduğu gibi. Eminim, şimdi Türk dilinin ne kadar önemli olduğunu, ve bir milleti millet yapan en önemli unsurlardan olduğu, bu yüzden dikkat etmenin ne kadar önemli olduğunu bana anlatmaya çalışan bir dizi almak üzereyim.Ve bu tür bir tartışma yüzünden. Çok iyi bir siteden, yönetici, ile girdiğimiz polemik yüzünden, yasaklandım. Konu bitki, ama ben siteden yöneticinin, beni iki de bir, sınıf mümessili gibi azarlamasına müsade etmediğim için, yasaklandım. Yani orada da tuz miktarına itirazdan yasaklandım. Fazla yazıp buradan da atılmayalım.