Cevap: Çapa Makineleri Hakkında
herkese selamlar......
epeydir uğramamıştım, konu baya ilerlemiş..
katkıda bulunan forumdaşlara teşekkürler.....
son 4 sayfadaki bazı mesajlar uzun zamandır benimde kafama takılan bir konuya cevap bulabilir.....
şöyle yani:
bildiğiniz gibi (topiğin hepsini okuduysanız tabii 🙂) taral 22 m çapa makinem var.
alırken ileri dönük lazım olur diye 4x8 tekerleklerinide almıştım.
şimdi çapaları çıkarıp tekerlekleri taktıktan sonra yarım bir traktörümüz oluyor. eğer uygun ebatlarda aparatlar bulabilsek traktörün yaptığı bütün işleri bu makine ile yapmak mümkün. ancak sorun aparat bulmakta..
bu yüzden pulluk kazayağı vs gibi aparatları el yapımı olarak kendimiz yapamazmıyız diye düşünüyorum? çevresinde böyle yapıp kullananları görenimiz vardır mutlaka.
hazır çapa sezonu yaklaşmışken çevremize biraz daha dikkatli bakıp bu şekilde el yapımı ürünleri mümkünse fotoğraflayarak paylaşabilirmiyiz?
veya kafasında böyle projeleri olanlar varsa ayrıntılı olarak mümkünse çizimle açıklayabilirmi?
sadece römork için (iki tane teker,kasa,birde fren düzeni olan)800 tl fiyat istenince kızdım ve bu arayışlara girdim.
istenirse bu başlıktan ayrı olarak çapa makinelerine aparatlar adıyla ayrı bir başlık ta açılabilir..
şimdiden açmak istemedim ilk paylaşımı yapacak olanın açması bence daha iyi olur......
herkese yeniden teşekkürler.............