öncelikle herkese selamlar.
Konuyu açan arkadaşımıza ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Hepsini olmasada genel olarak inceleme fırsatı buldum önceki sayfaları.
Babam çiftçilik yapıyor. Özellikle ara sürme, karık açma, çapalam yapmak gibi amaçlarla kullanılacak bir çapa makinesi almayı düşünüyoruz.
Arizimiz toplamda 30 dekar civarı, düz, kimi yeri kumlu kimi yeri ağır kilil toprak, ürün çeşidimiz çok fazla ve az az ekiyoruz. Örneğin 2 dk marul,3 dk kereviz,2 dönüm lahana gibi. Bir ürünün alanı 4 dönümü geçmiyor. Bu nedenle her yere traktör sokamıyoruz. (zaten traktörümüz de yok). Bir nevi traktör gibide kullanmak istiyoruz. Bu nedenle fiyat konusunda biraz daha esnekiz .
Alttan çapalama yapanların yorucu olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle kuyruk mili olan ve arkadan ayrı mekanizma ile iş gören makinelerin bizim için daha uygun olacağını düşünüyorum. Düşünüyorum fakat çapa makineleri hakkında herhangi bir tecrübemizde yok malesef. Bu nedenle yanılıyorda olabilirim. Ufak tefek araştırmalarım sonucu grilio 85d marka şu makineye ulaştım.
desteklemeyle birlikte bu makinenin aparatlar dahil bize maliyeti ne kadar olur. Sizin görüşleriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir.
Not römork sistemi olsun.