28 ,
Bugün 28 Kasım 2008 30 Zilkade 1429 T.Sani: 15 Kasım:21 Kanuni'nin Bağdat'ı Fethi (1534)
GÜNÜN HADİSİ
Allah birinizin gelir kaynağını bir işe bağlamışsa, geçimini sağlamakta zorlanmadıkça, kişi o kazanç kapısını terketmesin. Hadis (İbn-i Mace).

MEBİ'İN YÂNİ SATILIK MAUN ŞARTLARI
Câbir (r.a)'dan Mekke'de iken Resulal-loh (s.a.v.)'ın feth gününde şöyle dediğini işittiği rivayet edilmiştir:
"Allah ve Resulü şarabın, ölünün, domuzun ve putların satışını haram kılmıştır. Bunun üzerine ashab:
- Ya Resûlallah! Ölünün yağlarının da satışı yasak mıdır? Çünkü onlarla gemiler ve deriler yağlanır. İnsanlar mum yaparak ışık te'min ederler, diye sordular. Peygamber Efendimiz (s.a.v.):
"Hayır, o haramdır, dedi ve sonra bu arada ilâve etti: Allah yahudilerin canını alsın. Kendilerine Allah ölünün iç yağını haram kıldığı vakit, onlar onu güzelleştir-diler, yâni eritip sattılar, Ve karşılığında aldıkları parayı yediler." (Tac 2.c.S:344)
Enes (r.a.)'ın şöye dediği rivayet edilmiştir:
"Resulallah (s.a.v.) şarab ile ilgili on kişiyi lânetlemiştir. Şarab yapmak için üzüm sıkanı, sıktıranı; içeni, taşıyanı, kendisine taşınanı, dağıtanı, satanı, parasını yiyeni, satın alanı, kendisi için satın alınanı, (bunların hepsini lânetlemiştir.)
Ebû Hüreyre (r.a.)'dan Peygamber (s.a.v.yin şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:
"Kim güç durumda olan bir adamın borcunu tehir eder ve yâ bir kısmını af ederse, Allah onu kıyamet gününde, kendi gölgesinden başka bir gölge olmadığı günde, arşının gölgesi altında gölgelendirir.
Yine Ebû Hüreyre (r.a.ydan Peygamber (s.a.v.)"m şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:
"Kim, bir müslümanla yaptığı alışveriş akdini bozar, (yani sattığı malı çeviren müşteriden geri alırsa), Allah onun günahlarını affeder." (Tac 2 C.S:344)
MANİ
Harmanı yuvarladım
Samanı çuvalladım
Gara gözlü ey abim
Allaha ısmarladım

BİLMECE
Adamın biri baltası ile ormana gidiyormuş. Derin bir çukura düşmüş. Orada üç gün, üç gece kalmış, Orada ne yemiş?
Cevabı yarın.
Dünkü cevap:Sandalye