14 Eylül 2009
Bugün 14 Eylül 2009 26 Ramazan 1429 Eylül: 1 Hızır:132 Ruslarla, Edirne Antlaşması'nın İmzalanması (1829)
HADİS-İ ŞERİF
Biriniz Kur’anı hatmettiğinde şöyle dua etsin: Allah’ım, kabrimde yalnız kaldığımda korku ve yalnızlığımı (Kur’anla) gider. (Deylemi).

KADİR GECESİ'NİN FAZİLETİ
Ashâb-ı Kiram, Allâhü Teâlâ'nın Kadir Gecesi hakkında (bin aydan hayırlıdır) mealindeki âyet-i kerîmesine sevindikleri kadar hiçbir şeye sevinmediler.
Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) ashabına İsrailoğulla-rından dört kişiyi anlattı. Bunlar -göz açıp yumuncaya kadar bir zaman dahi Allah'a âsî olmadan- seksen sene ibâdet etmişlerdir. Resülullâh'ın (s.a.v.) aâhâbı da bundan dolayı hayret etmişlerdi. Cebrail (a.s.) geldi ve:
"Yâ Muhammedi Sen ve ashabın bu zâtların, göz açıp yumuncaya kadar kısa bir vakitte bile Allah'a isyan etmeden seksen sene ibâdet etmelerine hayret ettiniz. Allâhü Teâlâ senin üzerine bundan hayırlısını indirdi." dedi ve "İnnâ enzelnâhü fî leyleti'l-kadr...", "Biz, onu Kadir Gecesi'nde indirdik." mealindeki âyet-i kerîmesi ile başlayan Kadr Sûresi'ni sonuna kadar okudu.
Resûlullâh Efendimiz (s.a.v) çok mesrur oldu, sevindi.
KADİR GECESİ'NDE NE YAPILIR?
Bu gece dört rek'at Kadir Gecesi namazı kılınır:
Vinci rek'atte: 1 Fatiha, 3 İnnâenzelnâhü..., 2'nci rek'atte: 1 Fatiha, 3 İhlâs-ı şerîf,
3'üncü rek'atte: 1 Fatiha, 3 İnnâenzelnâhü..., 4'üncü rek'atte: 1 Fatiha, 3 İhlâs-ı şerîf okunur.
Namazdan sonra:
1 defa, "Allâhü ekber Allâhü ekber. Lâ ilahe illal-lâhü vallâhü ekber. Allâhü ekber ve lillâhi'l-hamd."
100 Elem neşrah leke... sûresi,
100 İnnâ enzelnâhü... sûresi,
100 defa da Resûlullâh Efendimiz'in Hz. Âişe vali
demize öğrettiği "Allâhümme inneke afüvvün kerî-mün tuhıbbü'l-afve fâ'fü annî" duası okunur ve duâ
edilir.
Mümkünse, bir de teşbih namazı kılmalıdır. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)
FIKRA
Orta Amerika’da boyuna hükümet darbelerinin olduğu bir sırada Kostarikalı’nın biri kiliseye gidip günah çıkartmak ister “Muhterem peder, çok büyük günahlarım var. babamı öldürdüm, muhalif partidendi. Belediye başkanını öldürdüm, muhalif partidendi. İçişleri bakanını öldürdüm, muhalif partidendi. Başbakanı öldürdüm, muhalif partidendi. Cumhurbaşkanını öldürdüm, muhalif...” İçeriden papazın titreyen sesi duyulur “Bu siyasi şakaları bırak da, gerçekten bir günah işlediysen onu anlat...”
GÜNÜN SÖZÜ
Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir. Mme Jeanne Roland
YEMEK MENÜSÜ
· Patlıcan Musakka
· Mısırlı Pirinç Pilavı
· Cacık
· Revani
ÇOCUĞUNUZA İSİM
Erkek: ASUMAN: Gökyüzü
Kız: ASUELA: Ela gözlü yaramazv
MANİ
Elmayı yüke koydum
Ağzını dike koydum
Aldım yarin elinden