4 Haziran 2008
Bugün 04 Haziran 2008 30 C.Evvel 1429 Mayıs: 22 Hızır:30 Orman Genel Müdürlüğü Kuruldu (1937)
GÜNÜN HADİSİ
Hiçbir müslüman yoktur ki, Allah’a dua atsin de, Allah duasına şu 3 halden biri ile cevap vermesin: Kişi dua ettiğinde, Allah, onun karşılığını dünyada acilen (peşin) verir. Duanın karşılığını ahirete erteler. Yaptığı dua kadar, o kuldan bir dert ve sıkıntıyı giderir. Bu sözü işitince sahabiler sevinç içinde: Öyleyse, bizler çok dua ederiz, dediler. Allah Resulü de şu açıklamayı yaptı: Allah’ın kabul etmesi, sizin duanızdan daha çoktur.
Hadis (Müsned).

CİMRİLİK
"Allah'ın fazl(lu kereminden) kendilerine verdiğini (sarf u intakta)
cimrilik edenler, zinhar bunun, kendileri, için bir hayır olduğunu
sanmasın(lar). Bil’akis bu, onlar için bir serdir. Onların cimrilik ettikleri şey kıyamet günü boyunlarına dolanacaktır." (Âl-i imrân 180) Yine
Allah u Teâlâ:
"Onlar, hem cimrilik yapar, hem insanlara cimriliği emreder, Allah'ın lûtfu inayetinden kendilerine verdiğini gizlerler" (Nisâ:37) buyurmuştur.
Resûl-i Ekrem (s.a.v.) de şöyle buyurmuştur:
"Aman aman cimrilikten son derece sakının. Zira sizden öncekileri cimrilik helak etmiştir. Cimrilik, onları kan dökmeğe ve haramı helal tanımağa sürüklemiştir" Diğer bir hadisde de:
"Cimrilikten sakınınız, zira cimrilik, sizden öncekileri davet etti; kanlarını akıttılar. Yine kendi tarafına çekti; haramı helâl ettiler. Onları kendi tarafına çekti; sılâ-i rahmi, akrabalarla alâkayı kestiler" buyurmuştur. Yine Resûl-i Ekrem (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
"Cimriler aldatıcılar, hâinler ve kötü huylu insanlar cennet'e giremezler."(Bir rivâyetde zalimler, diğer rivâyetde de başa kokanlarda bu hükme dahildir.) (Tirmizi, İhya 3.c.s:558)
MANİ
Harmanı yuvarladım
Samanı çuvalladım
Gara gözlü ey abim
Allaha ısmarladım

BİLMECE
Adamin otopsisinde yüreginde dis izi bulunmus. Neden ?
Cevabı yarın.
Dünkü cevap:Bazi günler rejim yapar.