Pamukta maliyetlerin yüksek oranda artmasına karşı fiyatların sabit kalması, pamuk üreticilerini harekete geçirdi. Pamuğun fiyatının 10 yıldır değişmediğini dile getiren Ege, Akdeniz ve Çukurova'daki pamuk üreticileri, önümüzdeki günlerde hükümet yetkileriyle görüşmeye hazırlanıyor. Üreticilerin ana talebi ise yeni pamuk sezonunda Tarım Kanunu'nda yer alan fark ödeme sisteminin hayata geçirilmesi. Üretim açığı olan ürünleri desteklemek amacıyla uygulanması planlanan fark ödeme sistemi ile üreticinin maliyetleri dikkate alınarak, hedef fiyat ve pazar fiyatı arasındaki farkın prim olarak ödenmesi planlanıyor. Bu sistem uygulamaya geçerse yaklaşık 80 kuruş olan pamuğun kilogram fiyatının üzerine 60 kuruş da prim desteği verilecek. Geçen yıl pamuğa verilen prim miktarı 34.5 kuruşta kalmıştı.Ege Çiftçiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Tanman, ilaç, gübre, mazot ve elektrik fiyatlarındaki büyük oranda artışların pamuk üretim maliyetini yükselttiğini, ancak ürün satış fiyatının sabit ...
Devami...
Devami...