fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

AB - Ortak Tarım Politikası 50 yaşında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• prefix_2_title_rich AB - Ortak Tarım Politikası 50 yaşında

1958 yılında Stresa'da AB-Ortak Tarım Politikası'nın (OTP) çerçevesini belirleme konferansından bu yana yarım yüzyıl geçmiş. Altı ülkenin daha önce imzaladığı Avrupa Ekonomi Topluluğu'nu kuran Roma Anlaşması sadece OTP'nin amaçlarını belirliyordu. Birbiriyle çelişen amaçların başlıcaları şöyle sıralanıyordu: üretim faktörlerinin etkin kullanımıyla tarımda verimliliği artırmak; tarımla uğraşanların gelirini artırarak adil yaşam standardı sağlamak; piyasalarda istikrar; kıtlığı önlemek; makul fiyatlarla tüketim. Farklı tarımsal politikalara ve yapılara sahip ülkeler karşılıklı tavizlerle Ortak Piyasa Düzenleri'ni ancak 1962 yılında başlatabildiler. İlk yıllarda desteğin hemen hemen tümü fiyatlar aracılığıyla veriliyordu. Artan üretimle beraber bu tür desteğin finansal maliyeti bütçe disiplinini aşar hale geldi. Destek bütçesinde arslan payını alan sütte hayvan başına verim ve 1973 genişlemesiyle üretim ikiye katlanmıştı. 1984 yılındaki süt kotaları politikaların değişmeden devamını sağla...

Devami...
Working...
X