Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) her yıl yayınladığı Bitkisel Üretim Tahmini Raporu'na göre sebze üretiminin bir önceki yıla oranla yüzde 5.6 oranında artacağı tahmin ediliyor. Raporda sebze ürünleri üretim miktarı bir önceki yıla göre yüzde 5.6 oranında artarak yaklaşık 27.1 milyon tona ulaşacak. Sebze ürünleri alt gruplarında üretim miktarları incelendiğinde 2008 yılında yumru ve kök sebzelerin yüzde 5, meyvesi için yetiştirilen sebzelerin yüzde 5.9 ve başka yerde sınıflandırılmamış diğer sebzelerin yüzde 2.6 oranında artması beklendiği belirtildi. Sebzeler grubunun önemli ürünlerinden domateste yüzde 9.8, hıyarda yüzde 0.4, kuru soğanda yüzde 11.6, dolmalık biberde yüzde 4.2, sivri biberde yüzde 0.1, sakız kabakta yüzde 6.3, baş lahanada yüzde 4.6, taze fasulyede yüzde 6.6, kavunda yüzde 6.5, karpuzda ise yüzde 4.2 oranında artış yaşanacağının tahmin edilirken havuçta yüzde 7,8, patlıcanda yüzde 6, pırasada yüzde 2,4, salçalık biberde yüzde 6,1 ve ıspanakta yüzde 5,7 oranında ür...
Devami...
Devami...