Tarımsal üretimde önceden öngörülen üretim planları çoğu kez tutturulamamaktadır. Zira tarım ürünlerinin yetiştirilme koşulları toprak ve iklim faktörlerine sıkı sıkıya bağlıdır. Bu nedenle tarım ürünlerinde, diğer piyasaların aksine, fiyat gerçek anlamda arz ve talebe göre şekillenmektedir. Her ne kadar bireysel talep değişiklik gösterse de toplam talep büyük oranda sabittir. Çünkü insanın bir beslenme kapasitesi vardır ve bu kapasiteyi artırmak mümkün değildir. Öte taraftan tarım ürünlerinin yetiştirilme koşulları, iklimlendirme özelliklerinin gelişmesi ile tamamen kontrollü ortamlarda yapılabilmekte, böylece her ürün dünyanın neresinde olursa olsun yetiştirilebilmektedir. Ancak büyük hacimli üretimlerde iklimlendirme fazladan bir enerji kullanımını gerektirdiğinden üretim diğer ekolojik yörelere göre daha pahalıya mal olabilmektedir. İşte bu nedenle ürünlerin yetiştirilme ortamlarının dışına fazlaca çıkılmaması, özellikle enerji kullanımı ve üretim fazlası yaratacağı için tavsiye ed...
Devami...
Devami...