fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ekolojik Gida Daha Faydalı Değil Haberi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_2_title_rich Ekolojik Gida Daha Faydalı Değil Haberi

Yani bunların hepsi boşuna tartışıyorlar. Çünkü Bitkiyi tanımaya değil onu yönetmeye çalıştıkları için insanoğlu hep hükmeden konumunda olmak için uğraşmaktadır. Dünyada kontrollü tarım değil daha fazla verim almak için yapılan bir tarım sistemi şu anda işlev halindedir. Şimdi bitki diyorki ben 100 kg verime ulaşmak için 1 kg N 0,6 Kg P ve 0,5 kg K vb. bitki besin maddesi harcarım diyor. İnsan oğluda soruyor; Peki sen maximum kaç kg verim verebilirsin bitki diyorki kendimi çok sıksam şu kadar besin maddesinde 150 kg çıkarım diyor. İnsanoğlu düşünüyor diyorki demekki bu bu kadar besin maddesi ile bu verimi verirse biz ona daha fazla verirsek daha fazla verim alırız diyor ve yükleniyor sonra! Tabiiki bitki çok verileni harcayamıyor ve bünyede kalıyor ve yapısal işlevler bozuluyor protein sentezi ve enzim yapısı bozuluyor.

Sonuç vay efendin nitrat çıktı vay efendim antioksidan.....

Herhalde çıkacak yüce Kuranı Kerimde Allah diyorki "DÜŞÜNMEZMİSİNİZ" "AKLETMİSİNİZ" hem de kaç defa. Bu kadar çok tekrarlıyorsa bir bildiği vardır ki, var olduğu belli düşünmüyoruz akletmiyoruz çünkü; Aç gözlüyüz, doymuyoruz, düşünmüyoruz, akletmiyoruz.

Biz insan oğlu fazla yesek kilo alıyoruz. Yok kolesterol yok şeker, yok şu yok bu başlıyor. Bundan ibret alsak yeter ama nerde. Koskocaman profesörler oturmuşlar yok organik mi faydalı yok normali mi neden? Çünkü hepsi dengenin farkında değil. Onlar malzeme arıyorlar ama farkında olmadan malzeme oluyorlar.

Üzülüyorum hocalarımızın bu durumuna kolay yetişmiyor bu bilim insanları. Arkadaşlar ne organik ne fazla verim tüm sevgili okurlarımıza ve dostlarmıza duyurulur önemli olan dengedir dengeli yetiştirmektir.

Bırakın birazda şu bitkiyi dinleyin bitki sizle konuşur ve her şeyi söyler onun dili açıktır ve nettir. Bunu bozacağım diye uğraşıyor. Olmaz, imkansız çünkü o zaman işte insanında dengesi bozuluyor. Tabiki bu sebeb zuhur ettiğinde yapısal değişimler gerçekleşmektedir.

NE ORGANİK NE YOĞUN TARIM ÖNEMLİ OLAN KONTROLLÜ TARIM ÖNEMLİ OLAN DENGELİ TARIM dır.

Biz bitkiyi rahat bırakalım onun istediğini verelim, onun yapısı ile ve şartları ile fazla oynamayalım. Şahsım olarak meslek hayatım boyunca hep bunu savundum, bundan sonrada bu şekilde düşünmeye devam edeceğim. Arazi çalışmalarımda ve tüm yaptığım bitki besleme denemelerinde aşırı yükleme yapılan bitkinin bir kaç yıl içinde kendini deforme ederek erken verimlilikten düşme veya kuruma gibi arızalar gösterdiğine şahit oldum Bu sebeble hep aynı tutumda bulundum; dengeli besleme ile alınabilecek maximum verim ne olabilir bunu nasıl en verimli şekilde başarabiliriz.

Tarımda önemli olan faydada devamlılık ve istikrarlı kazanç esası olmalıdır görüşündeyim.

Saygılar sunarım
Working...
X