fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

PAKİSTAN'A YARDIM

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_2_title_rich PAKİSTAN'A YARDIM

Sel felaketine maruz kalan Pakistan’da kurulacak iki sahra hastanesinde hizmet verecek Sağlık Bakanlığı personeli, bu ülkeye gitti.

9 uzman ve 5 pratisyen doktor ile 1 biyolog, 24 sağlık personeli, 2 de teknik personelden oluşan Sağlık Bakanlığı yardım ekibi, İstanbul Atatürk Havalimanından THY uçağıyla Karaçi’ye hareket etti.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcı Mehmet Ali Torunoğlu, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Pakistan’ın büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda biz de dost ve kardeş Pakistan halkına her türlü sağlık yardımı konusunda hazırlıklarımızı tamamladık. Sağlık Bakanlığı olarak 41 kişiden oluşan bir sağlık ekibi oluşturduk. Bu ekipte 9’u uzman olmak üzere 14 doktor ile diğer sağlık personeli ve teknik personel bulunuyor. Pakistan’da iki adet sahra hastanesi kuracağız. Hastanelerden birinin Sindh eyaletine bağlı Khairpur kentinde, diğerinin Belucistan eyaletine bağlı Sibi kentinde hizmet vermesini planlıyoruz. Bu sahra hastanelerinin her biri, bin metrekarelik alan içerisinde 500 metrekare kapalı alana sahip 8’er şişirilebilir çadır setinden oluşuyor. Hastane bünyesinde enfeksiyon, çocuk, kadın hastalıkları ve doğum, dahiliye poliklinikleri ile laboratuvar, röntgen ve dopler ultrason ile yoğun bakım üniteleri de mevcut. Mobil hastaneler 50 yatak kapasiteli. Her iki hastane bünyesinde telsiz, uydu bağlantılı internet ve telefon ile personel yatakhanesi, seyyar tuvalet ve duş üniteleri de bulunuyor."

Gidecekleri bölgelerin şartlarını şu anda iyi bilemediklerini, çadır kentlerin kurulduğu güvenli bölgeler olduğunu tahmin ettiklerini kaydeden Torunoğlu, "Çok sayıda insana hizmet edecek şekilde ilaç, teçhizat ve personeli hazırlayarak bölgeye gidiyoruz. Orada, selin etkilerinin azalıp hayatın normale dönmesi epey bir zaman alacak gibi. Biz de dost ve kardeş Pakistan halkı normal hayatını idame ettirene kadar, bölgede kalmayı düşünüyoruz. Ekiplerimizi ayda bir değiştirmeyi planlıyoruz" dedi.

Pakistan’a kargo uçağıyla, hastane ve donanımlarıyla birlikte seyyar hastanelerde kullanılacak yaklaşık 35 ton ağırlığında tıbbi ekipman, ilaç, serum ve sarf malzemesinin de bugün gönderileceğini aktaran Torunoğlu, Türksat tarafından 2 teknik personelin de uydu telefon ve internet sistemlerini kurmak üzere görevlendirildiğini söyledi.

Torunoğlu, Sağlık Bakanlığı yardım ekibinin Karaçi üzerinden sahra çadırlarının kurulacağı bölgelere intikal edeceğini de sözlerine ekledi.
Working...
X