fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

AB, yoksul ülkelerdeki çiftçilere €1 milyar bağışta bulunacak

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• AB, yoksul ülkelerdeki çiftçilere €1 milyar bağışta bulunacak

Avrupa Birliği (AB) ekonomik durgunluk ve kurumsal rekabetin tehdidi altında bulunan üye olmayan ülkelerdeki yoksul çiftçilere €1 milyar ($1,26 milyar) yardımda bulunacağını açıkladı.

AB bütçe yetkilileri ve milletvekilleri Cuma günü geç saatlerde vardıkları anlaşmayla ödemeleri üç yılık bir zaman zarfında gerçekleştireceklerini belirttiler. Fonlar gelişmekte olan ülkelerdeki çiftçilerin tohum ve üretimi arttırmalarına yardım edecek gübre satın alabilmeleri üzere oluşturuluyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı José Manuel Barroso tüm dünyada giderek artan gıda fiyatları nedeniyle AB’nin elinde kullanılmamış tarım teşvikleri birikince yardımın Temmuz ayında yapılmasını teklif etti.

Ancak Almanya ve diğer bazı üyeler fonların üye ülkelere iade edilmesini gerektiğini ileri sürdüler.

Son aylarda küresel mali kriz hükümetleri batan bankaları kurtarabilmek amacıyla milyarlar harcamak zorunda bırakınca bu planla ilgili endişeler de arttı. Şimdilerde Avrupalı otomobil üreticileri Avrupa Yatırım Bankası’ndan €40 milyar kredi paketi talebinde bulunuyorlar. Bu durumun ekonomik durgunluğun ortasında krizden etkilenen sanayi kesimlerinin yardım taleplerinden sadece biri olduğu ifade ediliyor.

AB yetkilileri paketin onaylanması için fonların, acil yardım fonu ve esneklik fonu gibi çeşitli kaynaklardan temin edilmesi üzerinde mutabakata vardılar.

Yoksul ülkelere yardımdan yana olanlar ise anlaşmanın 900 milyondan fazla açve kötü beslenmekte olan insanı kurtarabileceğini ileri sürerken aynı zamanda kimi üye ülkelerin bu konuda üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeyecekleri veya diğer ulusal fonları bu iş için kullanabilecekleri endişesini taşıyorlar.

Avrupa Yoksullukla Mücadele Grubu(ONE) lideri Oliver Buston bu konuda, “AB üyesi ülkelerin bu konuda güçlü taahhütlerde bulunmalarını bekliyoruz, bunu garanti etmelerini bekliyoruz. Ayrıca paranın en etkin şekilde kullanılması için süreci takip ediyor olacağız,” diye konuştu.

euractiv.com
Working...
X