fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fındıkta yeni strateji

Collapse
X
 
  • Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

  • Fındıkta yeni strateji

    DÜNYA Gazetesi tarafından yönetilen Garanti Anadolu Sohbetleri’nin Trabzon ayağında söz alan iş çevreleri, lisanslı depoculuk, ürün ihtisas borsacılığı gibi konular konuşuldu
    Nurgül GÜNAYDIN


    TRABZON - ‘Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 61. buluşması Trabzon’da yapıldı. DÜNYAGazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat tarafından yönetilen toplantıda havza bazlı üretim ve destekleme modeli çerçevesinde fındık sektöründeki yeni stratejiler ele alındı. Konuşmacılar lisanslı depoculuk, ürün ihtisas borsacılığı ve üretici örgütlerinin organize edilmesi gibi uygulamaların bir an önce devreye alınmasını, arazi bölünmesi sorununa da çözüm getirilmesini istediler.

    Tarım Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, fındıkta 750 metre rakımın üzerinde dönüm başına 150 lira destekleme primi verilmesi için Bakanlar Kurulu’na teklif sunduklarını açıkladı. Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Turgay Gönensin ise her yıl fındığın sorunlarını ele alan toplantılar yaptıklarını ifade etti. İş dünyasından Suat Hacısalihoğlu, Sebahattin Arslantürk, Özer Akbaşlı, Orhan Veli Oltan, Dursun Gürsoy ve Sabit Sabır da görüşlerini dile getirdiler.

    Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde
Working...
X