fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeniçağ Gıda, üretimini yüzde 50 artıracak

Collapse
X
 
  • Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

  • Yeniçağ Gıda, üretimini yüzde 50 artıracak

    Yeniçağ Gıda, bu yıl sofralık zeytin üretimini yıllık 10 bin tondan 15 bin tona çıkarmayı hedefliyor.

    Ankara’da 1976 yılında Yeniçağ Pazarlama ve Dağıtım adıyla faaliyete başlayan, 1985′te Yeniçağ Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. unvanını aldı. 1993 yılında Akhisar’da yılda 8 bin ton kapasiteli özel sektöre ait ilk modern zeytin işletmesini kuran Yeniçağ Gıda, yurt içi ve yurtdışı pazarları için zeytin üretiyor. 2006 ve 2007 yıllarında Türkiye’nin zeytinde ihracat lideri olan firma, zaman zaman hammadde bulamamaktan şikayetçi.

    Akhisar Zeytinliova’da 130 kişinin istihdam edildiği, 33 bin mertekare alan üzerindeki 15 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan Yeniçağ Gıda; Ece, Oriyent, İspanyola, Sofa ve Ecem markalarıyla siyah zeytin, yeşil zeytin, biberli yeşil zeytin, dolgulu yeşil zeytin, dilimli zeytin, soslu zeytin, zeytin ezmesi, Riviera ve Naturel zeytinyağı olmak üzere yaklaşık 100 çeşitlik ürün yalpazesine sahip.

    Üretimlerinin yüzde 50’sinin yurt içinde, yüzde 50’sinin yurt dışında tüketildiğini belirten Yeniçağ Gıda Sanayi Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökalp, 25 ülkeye, 8 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını, yıllara göre ihracatın bazen yüzde 40′lara düştüğünü, bazen yüzde 60′lara yükseldiğini, bu rakamları dengede tutmaya çalıştıklarını dile getirdi.

    İki yıl önce Akhisar’da aldıkları 4 bin metrekare alanın 2 bin metrekaresine zeytinyağı tesisi kurduklarını vurgulayan Gökalp, tesiste iki sıkım makinesi bulunduğunu, bir yandan ihracat yaptıklarını, bir yandan çiftçilere hizmet verdiklerini söyledi. “Sektörde öncü olmaya gayret ediyoruz” diyen Gökalp, “Kuruluştan bu yana kaliteden taviz vermedik. Özellikle kriz dönemlerinde markalı satışın avantajını çok gördük. Yurt içinde ve yurt dışında ürünlerimizin tamamı markalı olarak satılıyor, markaya ve kaliteye yapmış olduğumuz yatırımın faydalarını görüyoruz” dedi.


    Yılda 10 bin ton kapasiteyle üretim yaptıklarını, 2010 yılında kapasite artırmayı amaçladıklarını vurgulayan Gökalp, kaliteli hammadde bulunduğu zaman yıllık 15 bin ton üretim yapabilecek durumda olduklarını, ihracatın artmasının tamamen hammaddeye bağlı olduğunun altını çizdi.kobiden
    Benzer Başlıklar




    Devami...
Working...
X