fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeditepe, 5 milyon dolara sıfırdan tesis kuracak

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Yeditepe, 5 milyon dolara sıfırdan tesis kuracak

Sektördeki kalifiye eleman sıkıntısını aşmak amacıyla Yemek Akademisi kurmayı planlayan Yeditepe Gıda, bu yıl ayrıca yemek üretimine yönelik sıfırdan bir tesis kuracak. Serhat Eren, "5 milyon dolara mal olacak bu yatırım ile Türkiye'nin en organize yemek üretim tesisini hayata geçireceğiz" dedi.

Yemek sektörünün en büyük probleminin insan kaynağındaki yetersizlik olduğu düşüncesiyle bu yıl Yemek Akademisi kurmak için çalışmalarını hızlandıran Yeditepe Gıda Hizmetleri, İstanbul Büyükçekmece'de şu an proje aşamasında olan organize yemek üretim tesisini kurmayı hedefliyor. Firma, ilerleyen dönemlerde de et ürünleri üretmeye yönelik Trakya Bölgesi'nde bir entegre tesis kuracak.

Bu yıla birçok projeyi hayata geçirmek üzere başladıklarını aktaran Yeditepe Gıda Hizmetleri Genel Müdürü Serhat Eren, firma olarak 2010'u yenilik yılı olarak ilan ettiklerini açıkladı. 2010 yılında hem firmalarına hem de sektöre kaynak üretmesi için Yemek Akademisi'ni kurmayı planladıklarını dile getiren Eren, diğer planladıkları yatırımın ise 5 milyon dolara mal olacak Büyükçekmece bölgesindeki Türkiye'nin en organize yemek üretim tesisi olduğunu kaydetti. Şu anda yatırımın proje aşamasında olduğuna değinen Eren, "2012 yılının ortalarında yatırımı bitirmeyi planlıyoruz. Bu yatırımı Türkiye'deki diğer tesislerden ayıran en önemli özellik, sıfırdan sadece yemek üretimi için dizayn edilmiş olması. Sektörümüzdeki tesisler genelde mevcut yapıların dönüştürülmesiyle oluşturuluyor. Orta vadede ise et ve benzeri ürünleri üretmeye yönelik Trakya Bölgesi'nde bir entegre tesis kurmayı planlıyoruz. Hedefimiz müşterilerimize sunduğumuz ürünlerin gıda güvenliğini artırmak, hammadde üretim kontrolünü elde etmek" dedi.

Firma olarak 25 yıldır toplu yemek sektöründe yerinde üretim, taşıma yemek ve davet organizasyonları alanlarında faaliyet gösterdiklerini belirten Eren, firmalarının yedi bölgede, 24 ilde günlük ortalama 20 bin kişiye hizmet verdiğini açıkladı. Kriz döneminde yüzde 18 oranında büyüme sağladıklarını, 2010 yılında ise firmalarının yüzde 25 büyüme hedefiyle çalışmalarına devam ettiğini vurgulayan Eren, bu hedefi gerçekleştirme aşamasında ürünlerinde hazır mamul kullanmamanın ve yediçöz üretim sisteminin kendilerine önemli oranda destek olacağını ifade etti. Yemek sektörü kendi içindeki dengesizlikleri gidermesi halinde 2010 yılının tüm sektör için olumlu geçeceğine inandıklarını belirten Eren, şöyle devam etti: "Müşteriler ekonomik kıyaslamayı sektörün içinde yapıyorlar. Kriz olsa bile ürün iyiyse talep devam ediyor. Eğer sektörümüz enflasyon artışlarını doğru oranlarda fiyatlarına yansıtırsa ve bu durum sektörün geneline hakim olursa problem otomatik olarak çözülmüş olacak. Böylece sektör temsilcileri daha sağlıklı bir mali yapıya kavuşmuş olacaklar."

Türkiye'de et sektörünün her zaman bazı dengesizlikleri içinde barındırdığını ifade eden Eren, sektörde yaşanan olumsuzluklarda hükümet politikalarının olduğu kadar sektörün yaptığı planlama hatalarının da önemli bir paya sahip olduğunu dile getirdi. "Türkiye gibi hayvancılık altyapısının mükemmel seviyelerde olduğu bir ülkede dengelerin ithal et miktarlarına bağlı olması tabiki sorunun temelini teşkil ediyor" diyen Eren, üretim kapasitesini artırıp entegre tesis anlayışı yaygınlaştırıldığında sorunun çözüleceğine inandıklarını kaydetti. Bunun birlikler kanalıyla yapılmasının hem standartların oluşmasını kolaylaştıracağını hem de çözüm sürecini hızlandıracağını söyleyen Eren, ürün miktarının artıp fiyatlar normal seviyelere döndüğü zaman sağlıksız et kullanımının da önemli oranda azalacağına inandıklarını ifade etti. Bu konunun kesin bir şekilde çözüme kavuşturulması için sektördeki firmaların birlikte haraket etmesinin faydalı olacağını vurgulayan Eren, "Bizce devletimiz de sektöreki firmaları daha katı ve yoğun bir şekilde denetlemeli. Bu konunun vicdanlara bırakılmaması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Sektörün yaşadığı diğer sorunları standart dışı ürün kullanımı, genel standartların oluşturulmaması, fiyat ve maliyet istikrarsızlığı, haksız rekabet olarak sıralayan Eren, bu sorunların ferdi çabalarla çözülemeyeceğini vurguladı. Eren, şunları söyledi: "Sektörün kendini ilgilendiren tüm konularda birlikte hareket etmesi sorunların hızlı bir şekilde çözülmesini sağlar. Böylece sektörel anlamda dünyada söz sahibi olabiliriz. Sektörün itibarını ve güvenini yeniden kazanmasında yasal düzenlemeler çok önemli. Bu düzenlemeler sektöre giriş aşamasında yapılırsa sorunlar başlamadan biter."

Türkiye'nin dünyadaki en önemli catering pazarlarından bir tanesi olduğunu belirten Serhat Eren, Türkiye'ye olan ilginin devam edeceğini kaydetti. Ancak Türkiye'ye duyulan bu ilginin paralelinde gerçekleşen ortaklıkların da dengeli olması gerektiğine inandıklarını vurgulayan Eren, "Bu ortaklıklar sadece iç pazara yönelik değil, dünyadaki diğer pazarlara yönelik de olması gerek. Pastadaki dilimleri küçültmek yerine pastayı büyütmenin sektörümüze daha faydalı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.kobiden
    Diğer Başlıklar

Devami...
Working...
X