Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca, Turgutlu ilçesinde bir yılda 5 milyon 150 bin litre süt pazarlamayı hedeflediklerini açıkladı.Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca Turgutlu İlçe Tarım Müdürü Kerim Özyol’u makamında ziyaret ederek göreve başlamasını kutladı. İlçe Tarım Müdürü Kerim Özyol,”Burada yeni projeler ve çalışmalarla üreticinin yanında olacağız. Bu süreçte Manisa Süt Üreticileri Birliği’nin ziyareti bizim için olumlu bir adım. Üreticinin devlet desteklerinden yararlanabilmesi için süt birliğinin çalışmalarını yakından takip edeceğiz” dedi.
Turgutlu’nun bölgesel olarak hızlı gelişen bir ilçe olduğuna dikkat çeken Manisa Süt Birliği Başkanı Ulvi Murat Tunca ise, Turgutlu’nun hayvancılık sektörü bakımından sürekli gelişmekte ve değişmekte olduğunu ifade etti. Tunca, “Turgutlu hayvan potansiyeli hızlı gelişmekte olan bir ilçemiz olmasına rağmen kayıt altına alınana süt miktarı çok az. Şu an sadece İzzettin köyünde 250 ton süt Yörsan’a pazarlanmakta. Büyük bir anlaşma imzalayarak yılda Yörsan’a yaklaşık 2 milyon litre süt pazarlayacağız. Ücretlerin zamanında ve düzenli ödemesi yapılarak üreticileri mağdur etmiyoruz. Bölgedeki mandıralar ile uyumlu bir şekilde hareket ederek müstahsil makbuzlarını kayda geçmek için çalışmalarımıza başladık. Turgutlu’da üye sayımız diğer ilçelere oranla az. Sebebi de üreticinin devlet desteğinden tam olarak haberdar olamaması. Amacımız ilçe tarımla koordineli hareket ederek üreticilerin mağdur olmaması için çalışma yürütmek. Bölgedeki sütü kayıt altına almak. Turgutlu’nun diğer köylerinde de faaliyet yürüterek sütün en iyi şekilde pazarlanmasını sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
YILDA 5 MİLYON SÜT
Manisa’da süt pazarlamak için ihaleler düzenlenmediğini belirten Ulvi Murat Tunca, “Turgutlu gibi hayvancılıkta hızla gelişen ilçelerimizde sütün daha iyi fiyatlarda pazarlanmasını sağlamak için çalışmalarımız olacak. Manisa’yı serbest bölge olmaktan çıkarıp ihaleli bölge olmasını sağlayarak bütün üreticilerin sütlerini eşit ücret ile pazarlamasını sağlayacağız. Ulusal Süt Konseyi de bu konuda çalışma yürütmektedir. Önümüzdeki süreçte Ulusal Süt Konseyi’nin faaliyetleri ile bölgesel ihaleleri de kaldırıp yurttaki bütün süt fiyatlarını eşitleyip dengeleme amacı vardır. Manisa Süt Birliği’nin amacı bir yıl içinde Turgutlu’dan 5 milyon 150 bin litre süt pazarlamak. İlçe Tarım Müdürlüğü’nün de desteği ile Turgutlu’daki bütün sütün kayıt altına alınmasını sağlamak istiyoruz.” diye konuştu.
iha
Diğer Başlıklar
- Limkon Gıda krize rağmen 5 milyon dolarlık ihracak gerçekleştirdi
- TMO 10 ayda 705 bin ton makarnalık buğday satın aldı
- Çekok Gıda, sert çekirdekli meyve üretimine başlıyor
- Tarıma 40 yıl içinde yılda 120 milyar dolar yatırım
- Uludağ, 'Premium' ile Avrupa'ya rakip
Devami...

