fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Arıcıkta kazanç için kurallara uyulmalı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Arıcıkta kazanç için kurallara uyulmalı

Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıya açış konuşması yapan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz, "Amacımız ilimizde arı yetiştiriciliğini teşvik etmek ve üyelerimizi bilinçlendirmektir. Bizlere her türlü desteği veren Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi. Başkanı Abdullah Köktürk de, "Arıcılarımızın nüfusu yoğun bir yerde bu işi yapmaları kendileri için pazar konusunda çok büyük bir avantajdır. Yapılacak olan bilimsel üretim çalışmaları hem üreticiler, hem de tüketicilerin yararınadır" diye konuştu. Trakya Üniversitesi'nden emekli Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu ise, "Arıcılıkta Başarı Koşulları" adlı panelde yaptığı konuşma ile arıcıları bilgilendirdi. Arıcılıkta ticari kazanç sağlamak için uyulması gereken kurallar olduğunu belirten Prof. Dr. Doğaroğlu, "Bunları arıların genel özellikleri ve davranışları olarak ele alabiliriz. Arı tür ve ırkları, nektar ve polen, teknik arıcılık için gerekli koşullar, kolonilerin yönetimi, paket arıcılığı arı ürünleri ve insan yaşamında önemi başlıkları altında toplanan kurallardır" diyerek arıcıları sine vizyon eşliğinde bilgilendirdi. Toplantıya, Başkan Abdullah Köktürk, Kocaeli Ziraat Odası Meclis Başkanı Şinasi Turoğlu, Gölcük Tarım İlçe Müdürü Ali Feza Baytöre, Hüseyin Yılmaz, Düzce Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı ve Üst Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kaba, Bal-Der Genel Başkanı İsfendiyar Üzümcü, Sakarya Arı Yetiştiricileri Başkanı Mustafa Ör ve 150'yi aşkın Kocaelili arı yetiştiricisi katıldı.

YENİ ŞAFAK / İZMİT
Working...
X