fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Mudurnu'da öğrenciler tavuk yetiştiriyor

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Mudurnu'da öğrenciler tavuk yetiştiriyor

Mudurnu'da bulunan Süreyya Astarcı Meslek Yüksek Okulu'nda araştırma ve uygulamalı olarak kümeste tavuklar yetiştirilmeye başlandı.

Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksek Okulu Tavukçuluk bölümü öğrencileri kümeslerde tavuk yetiştirerek uygulamalı eğitim yapıyor. Bölüm ile ilgili olarak bilgiler veren Süreyya Astarcı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Midilli, kümeste eğitim amacı ile 3 bin 600 adet tavuğun bulunduğunu söyleyerek, ''Broyler denilen etlik piliçler beslenerek 43 gün sonra kesime gidecekler. Bu süreç içerisinde hayvanlar nasıl yetiştirilir? Yemlenmesi, sulanması ve aşısı nasıl yapılır? Kümes, hayvan gelmeden nasıl hazırlanır, hayvan geldikten sonra nasıl yetiştirilir? Nelere dikkat edilir? Isıtma, havalandırma, nem, altlık mataryelinin yönetimi kümes içi ekipmanları ile beraber kümes içindeki şartlar nasıl yönetilir? gibi kurallara dikkat edilerek bunların eğitimini ve öğretimini vermeye çalışıyoruz. Bu amaçla dört hocamız var. Bunlar kümesle ilgilenmekte, uygulamalı olarak eğitim yaptırmaktadırlar'' şeklinde konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Midilli yaptığı açıklamada, ''Biz hem yöre halkını bilinçlendirmek, hemde öğrencilerimizi eğitmek amacı ile kurulmuş bir okuluz. Okulumuzda 170 öğrencimiz var. Önümüzdeki yıl 210 öğrencimiz olacağını düşünüyoruz. Dünya derin bir ekonomik krizden geçiyor. Bunun yansımaları ülkemizde de görülüyor. Mudurnu'nun ayrı bir şanssızlığı tavukçuluk sektörü üçüncü el değişimini yaşadı. Tavukçuluk sektörü şu an zor durumda ama önümüzdeki günlerde düzelmesi bekleniyor. Öğrencilere bu işin yansıması şöyle; sektörde ara eleman diye tabir edilen öğrenciler teknik bir personeldir. Gerçekten tavukla ilgili aklınıza ne geliyorsa burada uygulamalı olarakgösteriyoruz. Öğrenciler donanımlı olarak yetişmekte. Öğrenci çalıştırmak amacı ile bana her yıl talep geliyor ve biz öğrenci bulamıyoruz. Çünkü öğrencilerimiz iş bulabiliyorlar'' dedi.

Bolununsesi.com
Working...
X