Cevap: Tünel Tipi Seralar
Slm sayın selsarac
Ben aranıza yeni katıldım çanakkale lapsekide ikamet etmekteyim. Seracığı seviyorum fakat bir türlü cesaret bulamadım bugüne kadar çok ilgimi cekiyordu ve bu vesile ile bu siteyi gördüm ve katıldım sizler gibi bilgi hazinesi zengin kişiler den yardım amaclı olarak seracılağa amatörce başmak istiyorum. Neytinede girdim ilk seramı kurcam tabiki tünel sera olarak demirlerini yaptırdım yer olarak denize mesafesi 250-300mt düz arazi fakat bir sorun var bizim buralar devamlı olarak rüzgar tutuyor seranın bozulmasına neden olurmu bilmiyorum. Aslına bakarsanız sorcağım soruları size sıra ile aktarmaya çalışayım öncelikle seranın boyutlarından bahs etmek istiyorum. Kuracağım sera tünel ve alcak sera 20 tane demir boru yaptırdım demirlerin ara acıklığı 3,5mt yüksekliği 2mt seranın boyunuda 20mt olarak planlıyorum her demir arası 1mt olsun diyorum sizce uygunmudur? Burda kıvırcık, maydonoz ve yeşil soğan yetiştirmeyi düşünüyorum buda uygunmudur? Seranın yönüde doğu ve batı tarafına ayarlamak istiyorum güneşi devamlı alsın diye nedersiniz?
Beni bu konu hakında bilgilendirseniz sevinirim. Aktaracğınız bilgilere şimdiden tşkler...