Cevap: bilgi edinme
Sayın Mdr37,
Uzmanımız Fikret Bey, cevap yazmadan önce ben yazmak istedim.
"-armut ağaçlarında yapraklarda şilep basra" diye bir tabir duymadım. Tarım sözlüğü yanımda olmadığından da bakamıyorum. Acaba bunun başka bir söyleniş şekli var mı? eğer farklı bir söylenişini bize söyleyemezseniz;
ya foruma fotoğraf ekleyip bize hasta olan kısımları göstermelisiniz,
yada Bu hastalıklar tarifinize uyan şekliyle Karaleke yada Armut Memeli Pası olabilir. Bu hastalıkları araştırmalısınız. Bu sayfanın üzerinde bulunan Hızlı arama kutusunu kullanarak bu hastalıkları inceleyebilirsiniz.
Eğer hastalık belirtileri ve etkileri hakkında daha detaylı bilgi verirseniz Daha kolay teşhis edebilir ve çözümünü paylaşabiliriz.
Sitemizde Gübreleme konusunda birçok yazı ve makale bulunuyor.
Armut Gübreleme
Gübrelemede esas, toprak ve yaprak analizlerinin yapılmasıdır. Buna göre de eksikler giderilmelidir. Armutlar genellikle azota karşı elmalardan daha çok tepki verirler ve meyvelerin kalitelerinde herhangi bir bozulma olmadan rahatça azot gübrelemesi yapılabilir. Ancak azot gübrelemesinde dikkate alınması gereken önemli husus ateş yanıklığıdır. Çünkü aşırı sürgün büyümesi bu hastalığın etkinliğini çok arttırır. Daimi yeşil örtü altındaki bahçelerde de azot ihtiyacı daha fazladır. Genel olarak 250 - 500 gr / ağaç saf azot hesabı ile bir azotlu gübreleme yapılabilir.
Daha geniş bilgi için hızlı arama sistemini kullanabilirsiniz.