Cevap: UZAKTAN KUMANDALI ÇAPA MAKİNASI
Uzaktan kumanda konusunda haklısınız. Biz klasik çapa makinalarında didon kolunu kaldırdık. İstanbul, Esenler'de bir firmaya özel spiral halatlar yaptırıp toplam 7 hareketi spiral halatlarla makinaya ilettik.
İnanılır gibi değil, Örneğin çapa makinesi yumuşak yere geldi ve dalma yapıyor bunu elde kullanırken hissedebiliyorsunuz ve ona göre anında denge civisini kullanarak aşağı yukarı şeklin de haraket ettirerek çapalama yapıyorsunuz, bu uzaktan kumanda ile nasıl hissedebileceksiniz, malum biraz geç kalmak daha da gömülmesine sebep olacak, Tamam denge civisini anında yukarıya çekerek makinenin gömüldüğü yerden çıkmasını sağlıyabilirsiniz, bu seferde makine çıktıktan sonra ki yer çapalanmamış kalacak.
İkinci bir şey dönüşler, onuda kumanda ile döndürdünüz diyelim, kumandaya biraz geç komut vermek veya kumandanın tuşu basmadı veya kullanıcı heyecanlandı hangi tuşa basacağını şaşırdı bu zaman zarfın da makine ağacın üstüne çıktı mı olacak, nasıl olacak, yoksa önüne bir emniyet çubuğu koyarak önüne gelen bir engel karşısında motor duracak mı? bu gibi şeyler bir açıklama yapabilirmisiniz.
Sizleri destekliyorum heyecanınızı kırmak asla istemem, sizlerle gurur duymak bir türk olarak benim de hakkım diye düşünüyorum, Çok üzgünüm İnanın sizlere olan inancımı yitirmeye başladım, neden mi kaç gündür bir fotoğraf koyacağım diyorsun, nadense o fotoğraf bir türlü gelmiyor. Tamam anlıyorum bilgisayarda acemisin internetten birine buraya nasıl fotoğraf ekliyeceğim desen gösterirler. Fotoğraf Koymak istemiyorsan şu şu nedenlerden dolayı fotoğraf koymak istemiyorum dersin, açıkca söyliyebilirsin seni anlarız. Söylediğin sözlerin arkasın da durmazsan söylediklerine olan güven tabi ki sarsılır.