Cevap: Mantar hk.(Acil yardımlarınzı bekliyorum)
SN KURT BEY:Yıllar Önce İlimizde Bir Alman Mühendis heyeti ve gurbetci işcilerin kurmuş olduğu mantar fabrikasının Misel üretim Laboratuarında çalıştım.Bu iş öyle yukarıdaki arkadaşların anlatdığı gibi basit değil.Öncelikle Tabiat'dan yada baika yerden aldığınız ve 1. aşamada sporlarını almak istediğiniz ana metaryale saf kültür denmekte ve bu ssaf kültürü elde etmek için steril bir laboratuvar ortamı şart.Bu ortamda çalışmak için özel aparatlara ihtiyaç mevcut.Kendiliğinden tabi olarak yetişen mantar saf kültürden direk mantara geçiş işlemi oluyor.Yani miselleşme çok kısa zamanda bir geçiş oluyor.Spor misele göre bakteri ve mikroplara karşı dayanıklı.ancak misel kültüre edildiği için,diğer bakteri ve zaralı mantarlara karşı şansı zayıf.Sizin rastgele yaptığınız bu karışım adeta her çeşit zaralı organizma deposu.Size tavsiyem hobinizi gerçekleştirmek istiyorsanız.Bu tür hobiciler için özel ekilmiş kompostlar mevcut.Bunu evinizin bodrumu yada loş bir yerinde bakıma alarak ara,sıra sulayarak mantar hasatı yapabilirsiniz. BU iş ciddi eğitim,bilgi,tecrübe ve maddiyat isteyen son derece ciddi bir meslek.Şahsi düşüncem bir ilim dalı.Kolay gelsin,esenlikler dilerim.