Cevap: ceviz yetiştiriciliği
Selahattin YILMAZ;55900 flarum-bbcode.forum.quote.wroteArazinin bulunduğu yer, yöney, rakım ve su durumu gibi ve toprak analiz sonuçları bize bildirebilirseniz size uyacak çeşitler önerebilir ve temin edebiliriz. Ancak Bulgarsitan devletinden ne gibi yardımlar alabilirsiniz onu bilemeyiz Türkiye'den ise işçi temini, fidan temini, teknik detsek gibi unsurlardan yararlanabilirsiniz.
selam selahattin bey öncelikle mesajimi ciddiye alip cevap verdiginiz icin cok tesekkür ederim. arazi hakkinda ögrenmek istediklerinizden cok bir bilgim yok cünki araziyi daha görmedim.kismetse bu ayin sonuna kadar gidip görecegim ve satin alacagim.birde tarlayi almadan önce ne yapmam ve nelere dikkat etmem gerektigini söylerseniz sevinirim.tarlayi görmedim fakat bildiklerimi söyleyebilirim.arazi bulgaristan stara zagora sehrine bagli yastrebovo köyünde.stara zagora---dimitrovgrat arasindaki ana yol üzerindedir 50 dönüm ve anayola bakan yönü 360 metredir,edirneye 70-80 kilometre,karadeniz sahiline denize girilen yere 170 kilometre,tarlanin oldugu yerde tarimcilik cok var,su cok cünki iki tane sulama kanali var,toprak analizi hakkinda bilgim yok,4.katogori oldugunu biliyorum,yakin cevresinde ceviz yetistirenler ve ceviz alim yeri var,o bölge ve civarinda yetisen meyve ve sebzelerden bildiklerim,ceviz,nar,incir,erik,seftali,elma,üzüm baglari,tütün,pamuk,biber,patlican,domates,aycicegi,misir,ve daha bilmedigim cok seyler hatta lavanta cicegi ve gül tarlasi oraya cok yakin bir yerde yetisiyor.pamuk ve tütün oldukca cok yetistiriliyor.tarlanin üzerinden elektrik teli geciyor fakat yüksek gerilim hatti degil sadece köyden köye giden elektrik direklerinden.tarlanin anayol kenarinda olmasi ve üzerinden elektrik teli gecmesinden ceviz yetistirmekte problem olurmu.yoldan devamli ulasim var.birde bulgaristan cevizi iyi diyorlar fakat bilgim yok sizce bulgaristan cevizimi yoksa baska ceviz cesidimi hangi cesit verimli ve yetistirmesi iyi.mümkünse sizinle telefonda görüsmek isterim.benim tel.numaram.004915203044342.bu mesajimi okuyupta baska arkadaslarinda yorumlamasini ve bilgisi olanlarin beni bilgilendirmesini rica ederim.tesekkür ederim.iyi günler