Değerli Arkadaşlar ;
Ziraat Teknikeriyim. Türk tarımının gelişmesi için gerekli mücadeleyi ve çalışmaları takdirle karşılıyor ve bizzat kendimde bu çalışmalara büyük bir coşkuyla katılıyorum.
En büyük hedefim ise Türk Tarımını Geliştirme Amaçlı "Milli Tarım Seferberliği"ni başlatabilmekti ve bu sitede değerli dostlarımın destekleriyle bunu başabildim.
Jojoba bitkiside böylesi bir seferberlikte değerlendirilmesi gereken stratajik bir bitki. Jojoba ile ilgili bu forumda herkesin merak ettiği bir çok konuda yardımcı olmaya çalışacağım.
Ancak hemen bir konuya değinmek istiyorum. Herkesin mutlaka ticari bir döngüye ihtiyacı var. Lakin böylesi herkese açık bir forumda sadece ticari mantıkla birşeyler anlatmak yada aktarmak yalnış. Bu konuda bilgi vermek isteyen bir çok arkadaşım sadece fidan, tohum satmak amacıyla yaklaşmış konuya. Ya da konu hakkında çok az bilgisi olmasına rağmen, çok bilgiliymiş gibi anlatımlarda bulunmuş. Değerli forum arkadaşlarımın bu konuya hassasiyet göstermelerini ve yalnış bilgilendirilmeler sonucu Jojoba üretimini denememelerini rica ederim.
Eğer Jojoba bitkisi ve üretimi konularında bilgi almak istiyorlarsa bu forumu dikkatlice takip etsinler.
Bildiğim konularda yardımcı olmaya çalışacağım. Bilemediğim konuları ise çok değerli hocalarımızdan danışarak sizlere aktarmaya çalışacağım.
Öncelikle Jojoba hakkında bilgi sahibi olabilmeniz için kendi hazırladığım jojobaturkey.sitemynet.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Saygılarımla..