Cevap: çim dikimi, bakımı hakkında bilgi
nefron;37116 yazdıselam çimleri sulama konusunda da ligi verirseniz memnun olurum.çimlerim ekileli 8 ay oldu.çimlerde problem yok. bursa dayım sıcsklarda sulamayı nasıl yapmalıyım.ben daha önce sabah 6.30 da 5 dk akşam 20.00 da 5 dk suluyodum.bahçe 250 metre kare otomatik sulama var .şimdi hava sıcak oluyor diye kafama göre sahah 7.00 3 dk akşam 8 3 dk gece 01.00 3 dk yaptım.bu iki sulama süresi eşit gibi .2 kez yada 3 kez yada 4 kez sulamnın farkı var mı (total süre aynı kalmak üzere.)
Sn.Nefron ;
Sulama hava şartları ile doğru orantılıdır.Hava sıcaklığı çok ise bitkilerin suya gereksinimleri daha fazladır.Bunun haricinde aşağıda ki gibi bir sulama programı işinize yarayabilir.
Çim alanınızda sprinklerin dağılım oranı nedir.Birim alana ne kadar su veriyorsunuz.3 dk ama neye göre 3 dakika.Güneş gören alanlar ile gölgede kalan alanlara aynı oranda ve sıklıkta sulama yapılmamalıdır.Gölge alanlarda kalan toprak kurumuş gibi görünebilir.Fakat orada ki Buharlaşma güneş gören yerlerdeki oranla daha az olur.
Gölgede kalan yerleri,her gün sulamanızı değilde,iki günde bir sulamanızı tavsiye ediyorum.
Aksi takdirde,Gölge alanlarınızda ilerleyen dönemlerde yosunlaşma problemi ile karşılaşabilirsiniz.
Akşam 20:00 'da yapılan sulama süresini biraz daha arttırın,Gece 01:00 'da yaptığınız sulamaya gerek kalmaz.gece yapılan sulama da mantari hastalıklara zemin hazırlamış olursunuz.
Drenaj sorunu yoksa eğer ;bu şekilde bir sulama ile çimlerinizin su ihtiyacını karşılamış olursunuz .
*Koruma amaçlı ilaç uygulaması yapıyor musunuz?
Saygılarımla....