Cevap: Mantarcılık
Türkiyede mantarcılık konusunda yıllardır çalışan kişilere haksızlık yapmamak lazım, her sektör gibi mantarcılık da sürekli gelişmelere açık bir sektördür. Üniversitelerin Ziraat fakülteleri mantarcılık bölümleri, Mantarcılık Yüksek okulları (Kocaeli Aslanbey, Antalya Korkuteli gibi) ve Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri araştırma Enstitüsü bu konuda danışılabilecek köklü kurumlardır. Ayrıca Türkiyede bu konuya emek vermiş, sitemizde de kitabı yer alan ve yazılarını da zevkle takip ettiğimiz Atila Günay hocamız yanısıra birçok değerli hocamızbulunmaktadır.Bu kişiler Türkiyede mantarcılığı başlatan ve bu güne gelmesinde emeği olan kişilerdir. Ayrıca özel sektörde de bu konunun gelişmesine hizmet eden birçok kişi bulunmaktadır. Çok modern mantar üretim tesisleri, misel üretim laboratuvarları vardır.Bu kişiler bilgilerini paylaştıkları için mantarcılık bugüne gelmiştir.Gelişme yeterli değildir ancak bunda etkili olan birçok faktör bulunmaktadır. Bugüne kadar emek verenlere tesekkür etmeli, vermeye devam edenlere de saygı göstermeliyiz. Başkalarını horlayarak, yaptıklarını küçümseyerek kimse kendisine bu alanda yer elde etme çabasında olmamalıdır. El ele vererek gelişme sağlanır, köstekleme yaparak değil.
Okuyanlar beni mazur görsünler, aşağıda okuduğum ve 'sadece ben yardımcı olabilirim' manasına gelebilecek maili görünce bunları yazma ihtiyacı duydum....