idris konuya bşak bir yerde yazdım ama daha iyi görülmesi için tekrar açtım🙂 BEN ÇAYI BÖYLE DEMLERİM Sevgili toprak dostu arkadaşlarım çayı bu şekilde demlenip içilirse mideniz arımaz hemde içimi hoş ve yumuşak olur çaydanlığın altını soğuk su üstünüde soğuk su ile 4/3 ekadar doldurun (alttaki su soğuk olacak üstekide soğuk) çaydanlığın içersine 1,5 fincan rize çaykur konacak bir tatlı kaşığı seylon çayı(bir tutam) bir fiske tomurcuk çayı konacak ocak ayarı or5ta derecede 45 dakka kaynayacak bu zaman zarfında çaydanlık kıpırtatmadan 40,45 dakka civarında kapağnı kaldırıp konan çay komple nemlenmiş göbek yapmış ise çay içime hazırdır birde çayı ocaktan almadan kısık ateşte çay bitene kadar bu şekilde dolsun çaylar boşalsın bardaklar dikkat etmişseniz çayı ilk 15 dakkada içtiniz içtiniz daha sonra koku yapar bunda asla böyle bir şey olmaz mideniz arımaz hatta tiryaki olursunuz saygılarımla ....idris
idris Cevap: BEN ÇAYI BÖYLE DEMLERİM bu çay demleme metodunu bir kere deneyin yeter denersiniz deyilmi denersiniz Ankarada mehşur olmuş bir metod😃
profkemal Cevap: BEN ÇAYI BÖYLE DEMLERİM tesekkürler , bu aksam caylarbenden ozaman,ayrica benzaten tiryakiyim dahafazla tiryakiye nederler acaba? üst komple soguk sumu olacak ,yoksa sonradan sicak ekliycezmi?
idris Cevap: BEN ÇAYI BÖYLE DEMLERİM sayın hocam çayın püf noktasını tekrar hatırlatıyım çay olabildiğince en az 40 dakka kaynıyacak 40 dakkanın sonlarında çaydağınlığın kapağını hafifçe kaldırıp bakın atılan kuru çay tamamen nemlenmiş üstekinded buharlaşma nemlenme çayda bombe varmı daha doğrusu salladığnız zaman tamamı dibe çöküyormu en önemlisi demi bardağa 1/2 orantılı yada 1/3 oranında dem koydunuz çiğ kokmayacak hocam şu anda ben bu tarif ettiğim soğuk demleme çayı içiyorum hıııımmmmmmmıh süper dünyanın en güzel sıcak içeceklerinden biri ne olur bir kere deneyin.............lütfen