Bu toplumu ayakta tutan,manevi değerlerimizdir.Bunlardan bazılarıda kendimce güzel bulduğum; Örf,adet ve törelerimizdir.Töre derken malum basında yazılann cinayetler değil...Diyeceksinizki bu nerden icabetdi? Dün öğle tatilinde yemek yemek yemek için üç arkadaşımla kaldırımdan karşıya geçiyorduk.Önümüzden Birisi 70-75 yaşlarında bir kadın ve yanında 30-35 yaşlarında 2 kadın daha vardı.yaşlı kadın kendisine yaklaştığımızda durdu ve bekleyerek yol verdi.yani Anadolu tabiriyle önümüzden geçmedi.Bende bekledim ve kadına rica ederek geçmesini söyledim.Başını öne eğerek,beyaz tülbentinin altından hayır anlamında iki kez başını salladı ve ben duygulanarak vede kendisine teşekkür ederek yoluma devam etdim.AHHH!!! Güzelim,Namus Abidesi Anadolu kadınları!!!! Malisef sizn gibi düşünenler azaldı....yaklaşık 7 yada sekiz yaşındaydım.O zamanlar koca mahallede sadece tek çeşme mevcutdu.Kadınlar Evlerinin bütün su ihtiyaçlarını buradan katşılarlardı.Akşama doğru okul çıkışında eve gelirken susamıştım;Çeşmeye yöneldim;genç bir gelin elinde testisi su dolduruyordu,diğer eliylede kucağında bebeğini tutuyordu ve çocuğun kafası kadının döşündeydi.Belliki çocuk annesini emiyordu.Ancak kadın bu işi son derece gizlilikle yapıyır sinesinin ve vücut ölçüsünün bir milimi bile açıkta değildi.Derken arkadan bir bağırışla irkildim." Gızzz,çekil ordan!!! O ne Öyle karşıdan erkek geliyor.Kenra çekil!!!.Sonaaa sıpanı evinde emzirrr.Utanman yoksa,ALLAH korkundamı yokkkk!!"baktım seslenen kadının kaynanası idi. Vede civarımda benden başka erkek yoktu.Şimdi varın siz mukayese edin çarşı,pazarda adeta anadan üryan gibi gezen genç kadın ve kızlarımızı.Kulağına küpe takıp,ayağına kot pantalon yada kısa bir bez vari öteberiyle gezen erkek müsvetdesi gençmi diyelim??? yoksa başka şeymi?? göbeği açık ve üzerinde pirsing küpesi denilen naneyi takanlarla varın mukayesiyi siz yapınız.Bu güzelim adet,töre ve saygı gibi kutsal erdemleri tekrar yinelemek,nesillerimizi bu terbiyeyle yetiştirmek amacıyla;sitedeki kardeşlerimden acizane olarak rica ediyorum.Bilgi ve deneyimlerini paylaşıp,aktarsınlar.Şimdiden affınıza sığınarak baki selamlar ve saygılar.Esen kaılınız.