Cevap: meyve bahçesi için tüm tavsiyeler
1- Tarifiniz kesinlikle taban suyunu belirtmekte. Önerim iş makinası ile bu suyu arazinizden tahliye ettiriniz, kavak dahi dikseniz sorun yaşayacaksınız. Sulama yapmakla yetiştiricilik yapılır, kendi halindeki su ancak kendine göre hareket edecektir, sizin amacınıza göre değil.
2-Bitkilerin su ihtiyacı çoğunlukla 5. 6. 7. ve 8. aylarda olmaktadır, bu ihtiyacı siz karşılamak durumundasınız, yani sulama yapmalısınız, benim tavsiyen damlama sulama şeklindedir.İhtiyacınız olacak su kaynağı artezyenle veya sulama göleti şeklinde olabilir, bu husus tamamen sizin ekonomik potansiyelinize bağlı.
3- Resmi kurumların üretim tecrübesi ne kadardır sizce, bence vasat seviyesi bile çok iyimser bu konuda. Tecrübeden zarar gelmez, bu yöndeki tavsiyem üreticilerin görüşlerini alınız. Özellikle de, varsa yakın çevrenizdeki üreticilerden.
4- Benim tavsiyem yetiştiricilikte tür olarak Kiwi, Ceviz, Armut, Japon Eriği. Neden bu türler derseniz Türkiyenin üretimi bu ürünlerde, tüketiminin altında, yani üretim açığı söz konusu. Sakın Elma işine girmeyin Türkiye'de elma yetiştirmeyen kalmadı ve dünya 5. siyiz üretimde.
5- Size ayrıca son tavsiyem bin kez ölçün bir kez kesin, sakın bu konuda da ucuza kaçmayın, bir şeyi ucuza alacak kadar zenginseniz o başka tabi.
SAYGILARIMLA.....