Cevap: ceviz ceviz ceviz
ege16;38422 yazdıselahattin bey teşekkür ederim cevap için chandleri biraz daha açarsanız sevinirim soğuklama ne kadar olmalı yada soğuklamanın anlamı ne tam bilmiyorum ben inegöldeyim rakım 500 600 buralara uygunmu pedrolarım var ama ben hep chandler duyuyorum tavsiye edermisiniz pedrolar 3.ü yılı ve dalları kırılacak verimden fakat buralar yazın sıcak oluyor ilkbahar geç donlarıda oluyor ayrıca gün geçtikçe küresel ısınma dünyamızı daha çok etkiliyor geleceğe yatırım için chandler uygunmu şimdiden teşekkürler ilgi ve alakanıza
Chandler özellikle geç çiçek açmasından dolayı bilhassa inegöl için uygun çünk malum inegöl geç donları meşhurdur. Soğuklama bitkinin 0-10 derece arası kaldığı süreyi ifade eder ülkemizde ceviz için ayrı bir sorun teşkil etmez sadece yeşil aksam gelişmesi geç olan Erzurum gibi yerlerde sorun olabilir. Zaten bitki üşüme isteiğini karşılarsa havaların ısınmasını görür görmez çiçek açmaya zorlar chandler ise bu erken çiçeklenmeye geç cevap veren bir çeşit. Pedroda güzel bir çeşit ama verimi süper ama ceviz kalitesi chandlerde daha iyi. BEnce büyük alnlarda tek çeşide oynamamak lazım alternatifli ekim en iyisi. Chandler, pedro, franquette, kaman4 gibi çeşitler bazında ekim yapmak gerek. Ama bu dediğim 25-30 dk alana kadar daha fazlasında çeşidi artırmak lazım.