Cevap: Bazı ağaç fidelerine ihtiyacım var
Merhaba Selahattin Bey,
İlginize teşekkür ederim. Bahsetmiş olduğum fidanlardan bana 1'er adet gerekli. Bahçeme dikeceğim. Çok büyük olmaları gerekmiyor. Yerlerinde büyüsünler. Benim için önemli olan cinsleri iyi olsun. Toprağa geçireceğim için sonradan iyi gelişmedi, çiçeği olmadı gibi problemlerden dolayı yerinden sökmek istemiyorum.
Gerçi siz mesleğiniz icabı benden daha iyi bilirsiniz, haddimi aşmak istemem ama fidanların temininde özellikle dikkat etmeye çalıştığım biriki mevzuuyu belirtmek isterim. Hem bilgilerimin doğruluğunda bir yanlışlık varsa beni uyarın lütfen.
1- Kış Güzeli (Chimonatbus praecox)(Aralık-ocak ayında açan hoş kokulu, sarkık formlu, açık sarı renkli çiçekli,çiçeklerin ortası kahverengi-mor, çiçekler)
2- Manolya (Magnolia grandiflora) (Bildiğim kadarı ile yaprakların alt kısmı kahverengi ve kadife gibi olanlar çiçek bakımından daha verimli oluyor.)
3- Yaprak döken manolya (Magnolia soulangena) (Özellikle çiçekleri pembe-beyaz, katmerli, laleye benzeyen formda olandan istiyorum. Bildiğim kadarı ile başka renkleri de var.)
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bu arada sanırım Bursa'dasınız. Bir Bursa' lı olarak tekrar teşekkürler.
Saygılarımla,
Zeliha Güreşen