Ben bu sitenin arıcılık Uzmansel danışmanıyım ve de aynı zamanda bir kamu kuruluşunda görevliyim.Az-çokta mevzuattan haberimiz mevcut,mürekkep yaladık vesselam.Bu sitede yazılarımı okuyanlar hayatımdan ufak,tefek kesitlere bakarak nasıl bir insan olduğumu anlamışlardır umarım.Yıllardır kapımızdan İnek,koyun,tavuk da eksik olmadı.Bu nedenle de hayvanlarla aşinalığım mevcuttur.Bu yıl üç arkadaş bir araya gelip,arılarımızı Mersin vilayetine konaklamaya götürmeye karar verdik.Bu arkadaşlarda benim gibi arıcılığı ikinci iş olarak yapanlar.Öncelikle Belediyeye uğradık.Oradaki veteriner bizi gayet nazikçe karşıladı,çay ikram etti.Konuyu izah ettik ve de Gelir şefliğine 15,00TL ücret makbuzunu yatır gel,yardımcı olalım dedi.Bizde dediği ücreti yatırdık ve de geldik."Beyefendi kaç kovan arınız var?,nereye götüreceksiniz?".Bende 100 kovan var dedim.Mersin merkeze dedim.Oda "Bak ben arı'dan anlamam,bunlarda hastalık,Zaralı yok değil mi?,size güveniyorum,nede olsa kamu görevlisiniz" dedi.Bende isterseniz gidip bakalım dedim.Oda gerek yok dedi.Bizim menşe Evrakını doldurup teslim etti.Oradan Tarım İl müdürlüğüne gittim ve Hayvan sağlığı şubesinde görevli veterinerlere aldığım belgeyi,arıcı belgesini,şoför’ün adı soyadını,aracın plakasını ve de şoför’ün T.C kimlik no'sunu verdim. Onlarda aracın nerde olduğunu görmek istediklerini ilettiler.O zaman iş karıştı ben hemen söyledim "Ne yapacaksınız kamyonu?,satın mı alacaksın kardeşim?."Onlarda aracı görmek gerektiğini söylediler.Dedim ki araç şu an yolda sebze taşıyor,gece gelir,seni o zaman nerde bulacağım?,ayrıca arı gece taşınır!!, öğrenin şu işi garı off!!.Beriki veteriner atıldı "Hadi o araç gitmezde,başka araç giderse?,Hadi sen evrak üzerinde oynarsan?".Ben atıldım."Kardeşim,karşınızda keriz yookkk, evrakı değiştircek kadar aptal mıyım ben yahu,üstelik değiştirirsem suçlu benim,size ne? dedim.Baktılar iş karışacak.11,00TL döner sermaye'ye yatırda gel,ondan sonra halledelim dediler.Efendim,homurdana,homurdana döner sermayeye parayı yatırdık.Efendim neymiş? Rapor ve enjeksiyon parası...Neyi enjekte edilecekse ,Neyse makbuzu alıp,tekrar hayvan sağlığına geldikkk.Bizim veterinerler tekrar başladı."Bak sana güvenim yok,arı sayısı tamam böyle değil mi?,Valla gardaşım,istersen bakalım dedim.Zaten bunlar ne bilecek arıyı görse anlamaz!!.Üstelik bu mevsimde arı açılır mı??.neyse belgeleri alıp,Arıların olduğu yerde kamyonu beklemeye başladık. saat l7,30 da kamyon geldi ve saat 11,00 da biz üç kişi yükleme işini bitirip yola çıktık.Neticede sabah 4,30 da arıları daha önceki tespit ettiğimiz yere indirmeye başladık. yaklaşık yarım saat sonra işimiz bitmişti.Ne olacak böyle mevzuat benden üç kuruş alınca zengin mi olundu?,bu nedenle yıllardır söylerim.Bu milleti söğüşleme işi kalksın!!,Önünü açın vatandaşın,Gardaşım biz hırsızlık mı ediyoruz?,Bu memlekette alın terimizle,emeğimizle üç-beş kuruş kazanmaya çalışıyoruz.Ben Hakkımı helal etmiyorum..Sağlıcakla ve helal lokma dileğimle...