Cevap: Çanakkale- Assos
Zaman kaybetmeden yine yola devam ediyoruz. Elimizde harita haricinde birşey olmadığı için ona uymak zorundayız. Barışçıl- soğukkanlı bir eşle yaptığınız en güzel şeydir plansız tatil ( yada sadece siz öyle zannedersiniz, çünkü o harcama planlarını üç ay öncesinden yapmıştır bile, asla yaş tahtaya basmaz).
Şimdi sırada Berhamkale var. Yolumuza sağa direksiyon çevirerek devam ediyoruz. Benzin deposu yarıdan fazla, kilometreleri hesapladık, bu benzin bize yeter. Engebeli yollardan sonra nihayet kısacık bir yol olan Berhamkaleye ulaştık. Köye girdiğimizde ilk gözümüze çarpan şey pet şişelerde zeytin yağları oldu.
Ben her şeyi bilen hemen atladım : ''Burası zeytin yağları ile meşhurmuş''. Eşimin derdi ise bitmekte olan benzin deposuna benzin teğmin etmekti. Benzin istasyonunu göremeyince pet şişelerinin önünde duran adama nerden benzin teğmin edebileceğimizi sormak oldu . Adam da gayet sakin bir biçimde :
_ Nasıl olsun abi, normal mi süper mi?
_ Nasıl Yani?...
_ Şöyle abi, sol taraftakiler normal benzin oluyor, sağ taraftakiler ise süper benzin oluyor.
Meğer zeytin yağı sandığımız şişelerde benzin varmış ve bizim gibi bir sürü insan da bu durumkaldıkları için insanlar böyle bir çare düşünmüşler. Benzinimizi aldıktan sonra benim tutkum olan taşlara dönebilirdik artık. Önce her zamanki gibi ilk uğrak yerim cami dir. Sonra gezmeye devam.
Harika bir manzara, bir taşın ucuna oturuyoruz ve sonsuz sandığın deniz göz alabildiğine seni kabzetmekte. Bu insanlar ağızlarının tatlarını biliyorlarmış diye düşünmeden edemiyorum...
Aşağı baktığında hemen antik tiyatro kalıntılarını görebilirsiniz...
Şimdi de deniz kenarına gideceğiz. Uçurum gibi bir yer, ama denizin güzelliğini görmelisiniz. Kumsal yok, çakıllık ve denizin içindeki balıkları görebiliyorsunuz. Gözünü seveyim Ege...
Batık limanı aradık ama bulamadık. Neyse azıcık da köyü gezelim. Antik hoteller size hizmet sunmak için bekliyor. Görüntüsünden gözlerinizi alamıyorsunuz...