Cevap: Kökkünden ve dalından palmiye yetiştirmek
Öncelikle cavapverdiğiniz için teşekkür ediyorum.
Mesajımdan sanırım beleşçi biri olduğum algılanmış😃😃😃 Tabiki bir şey istiyorsam maliyetine katlanmam lazım. Sadece daha ucuza teminedebilirmiyim arayışı benimki mazur görün artık.😉
Denzilide sadece washingtonia ve kanarya adaları hurması var sayılır. ve palmiyenin dip sürgünü verdiğini ilk defa washintoniada gördüm hatta eskiden bunları diplerine düşüp filizlenen tohumlar zannediyordum ama ağaçlar tohum veremiyecek kadar küçük. Bir bulvarda yarım metre ve bir metre arası washingtonlar mevcüt ve her dört yada beş tanesinde dip sürgünü var. sanırım bunların sürgün vermesini etkileyen ordaki cevre koşulları.
Size sormak istediğim cinsi nolursa olsun dip sürgünleri köklerin üzerindenmi çıkıyor yoksa gövdedenmi ayrılıyor.
Kökkünden üretebilirsek ekonomik olacağını düşünüyorum. Tohumdan yeni çıkmış incecik bir köke sahip bir sürgünle ana ağaçtan ayrılmış kalın bir köke sahip sürgün aynı gelişmeyi göstermiyecektir fikrindeyim. tabi benimki sadece bir fikir.
Kökleri şu mevsimde al şu toprağa dik gibi tavfiyeleriniz olursa ona göre deneme yapabilirim.
Palmiye merkezi sitesiyle tanıştıktan sonra tohum sorunu kalktı gibi sanki. Ama fiyat miktar ve cins belirtirseniz. Sizdende alabilirim. 😉
teşekkür ediyorum.
saygılar ...