Cevap: nematodu nasıl yenerız
panzehir;43486 yazdıAntalya da Serik bölgesinde üretim yapıyorum ve domates yetiştiriyorum cinside Newton şuanda 3.dölde...yaprakların alt kısımlarında sararma ve buruşma olluyo.
yeniden sacağını nasıl attırabiliriz
teşekkur ederimm
saygılarımla....
Saygı bizden.
Domatesleriniz nematodla bulaşıkmı.Bitkinizin yakın çekim fotoğrafını buraya koysaydınız daha fazla yardımcı olabilirdik.
Seranızda şu an bitki olduğu için nematodla mücadele konusunda kalıcı bir uygulama yapmanız söz konusu değil.Mecburen pansuman tedbir uygulayacaksınız.Geçmiş yıllarda uygulayıp sonuç aldığımız nemasit isimlerini ve uygulama şeklini dilerseniz size özelden yazabilirim.Burada yazmak ürünün reklamını yapmak olur galiba.
Fakat tüm bunların üzerinde benim bu sene salatalıkta yaptığım uygulamadan size söz edeyim.Bu forumda rastladınızmı bilmem B5A isimli müthiş bir katölizer ürün var.Bi araştırın isterseniz.uyguladığınızda 15-20 gün içinde domateslerinizdeki farkı göreceksiniz.
Salatalıkta dikimle birlikte B5A uyguladım,hiç bir nemasit uygulamadım.Şu an seralarımızda güzlük dikim olmasına rağmen hala salatalık toplamaktayız.