Cevap: Bahardan Kışa Açan Yoğun Kokulu Güller Arıyorum
Claus;51968 yazdıSelam. Mail olarak gönderdiğiniz yazıyı burada da paylaşır mısınız? Böylece diğer forum üyelerinden de daha fazla katılım mümkün olacak. Teşekkürler.
Size gönderdiğim maili aynen aktarıyorum:
Merhabalar,
Cevabınızı çok sevinerek okudum. Çok teşekkür ederim. Site şu anda açılmadığı için maille cevap yazıyorum. Gül merakı diğer çiçeklere benzemiyor. İlk olarak soğanlı bitkilerle başladı benim çiçek merakım. Evde bahçeyi kullanma imkanım olmadığı için 60-70 saksı içinde lale, sümbül, nergis, çiğdem gibi çiçekler yetiştirmeye çalıştım fakat ömürleri çok kısa olduğu için olsa gerek ilk zamanlardaki hevesim azaldı. Sonra bir gül kitabı elime geçti ve güllere olan merakım başladı (Kitabın adı😮rtho's All About Roses). Özellikle kokulu, çok katlı ve ülkemizde yediveren olarak adlandırılan güller ilgimi çekti fakat halen temin edebilmiş değilim. Sitede oluşturduğum liste de yine internette bulduğum en güzel gül listelerinden alınma güller. Belirttiğiniz gibi Double Delight ve Velvet Fragrance ise içlerinde bulmayı en çok istediklerim.
Siteye ilan verdikten sonra araştırmalara devam ettim ve Manyas Fidancılık'ta (www.manyasfidancılık.com) Amerika'dan ithal edilmiş 160 çeşit gül satıldığını gördüm. Firmayla iletişime geçtim ve gülleri Heirloom Roses'tan ithal ettiklerini öğrendim. Ellerindeki kokulu güllerden hemen sipariş verdim ve ücretini ödedim ama malesef bir haftaya varmadan firma sahibi vefat etti ve gülleri temin edemedim. Şimdi de ulaşamıyorum artık.
Sonra Düzce'de Gülistan Tarım (Güzel Bir Dünya İçin Bir Gül Yeter) adında bir firma buldum. Onlar da Macar Bata Andras firmasının güllerini lisanslı olarak üretip satıyorlar. Fakat perakende satışları olmadığı için onlardan gül almam mümkün olmadı.
Bu haftasonu oturduğum şehir olan Denizli'de bir peyzaj firmasına uğrama fırsatım oldu ve Kosmos adında bir gül aldım. Bursa'da Ekerler Roses adında bir firma tarafından Almanya'daki Kordes firmasından (Kordes Rosen, Gartenrosen, Stammrosen, Schnittrosen - Ihre Rosenwelt) ithal edilip satılıyormuş. Sitelerini inceledim (EKERLER ROSES) ve 10 tane gül seçtim. Kokulu güller yok malesef ama yine de sattıkları güllerin kaliteli olduğu aldığım gülden de belli. Aradıklarımı bulamamış olsam da şimdilik o güllerden almayı düşünüyorum.
Bu arada iki sorum olacak. Siz Almanya'dan gülleri kendiniz mi getiriyorsunuz yoksa kargo ile Türkiye'ye gönderi yapan bir site var mı? Diğer sorum da İBB'den gülleri nasıl alabiliriz. Ben Denizli'de oturduğum için ancak kargo ile temin etme şansım var. Kargo ile gönderirler mi yoksa direkt oradan mı almam gerekiyor?
İlginiz ve verdiğiniz bilgiler için tekrar çok teşekkür ederim.
Görüşmek üzere.