Herkese sağlıklı,mutlu günler dileyerek konuyu açıyorum.Günümüzde Dünyada pek çok Lisan konuşulmakta vede yaşayan devleti olsun,olmasın çeşitli milletler mevcut.Ben Din Olarak İSLAM ve Millet olarak'da TÜRK'üm ve bundan da gurur duymaktayım.TÜRK Milletinin tarihe ilk çıkışı bugünkü Orta asya olarak bilinmekte ve bunu Çin kaynakları doğrulamaktadır.TÜRK'lerin ilk dini Şamanizm'dir.Daha sonraları,TÜRK'ler ilk olarak Müslüman olmaları,arap savaşcılar ve tüccarlarla karşılaşmaları neticesinde olmuştur.Daha sonra KARAHANLI'lar ve GAZNELİ'ler ilk TÜRK devletleri olarak tarihde yerini almışlardır.Anadolu'ya ise TÜRK'ler her ne kadar Emeviler ve Abbasiler döneminde gelmiş olsalarda asıl olarak 1071 tarihinde Malazgirt savaşından sonra;akın,akın ANADOLU'ya gelmiş ve buraları yurt edinmişlerdir.TÜRK'lerin müslüman olmadan kurdukları devletlerden,HUN'lar vasıtasıyla AVRUPA içlerine ve ASYA'nın pek çok bölgesine pek çok TÜRK göç etmişdir.Bunlardan bazıları Macarlar ve bulgardır.Bugün Macarların remi simgeleri"HUN" olarak kullanılmakta ve de pek çok da TÜRKÇE kelime mevcutdur.Ancak;Örf,adet,töre,gelenek,dil ve pek çok hususda TÜRKİYE TÜRK'leriyle benzer yönleri yoktur.Ehh!! az,çok tarih okumuş vede mürekkep yalamış biri olarakda söylüyorum TÜRK Milletinin Doğal dini İSLAM'dır.TÜRK Milleti Müslüman olduktan sonra gerçek kimliğine kavuşmuş ve tarihdeki şanlı yerini almışdır.Müslüman olmayan TÜRK'lerin hemen,hemen hepsi tarihden silinmiş,yok olmuştur.Günümüzde Müslüman olmayan TÜRK'lerden sadece GAGAUZ'lar kalmışdır.Onlarda bugünkü Romanya'nın kuzeyinde ve din olarakda Hırıstiyandır.Ülkemize yakın olması ve Osmanlı Devletinin hoş görüsü vede kültür alışverişi ile bu azınlık ayakta kalabilmiştir.Bir Müslüman olarak vede bir TÜRK olarak da ırkcılığa karşıyım.Elimde secere var,aslımda Horasana dayanmakta,ama;bence bunun pek de anlamı yok.Bence Yunus Emre'nin"Yaratılanı severim Yaratandan ötürü"ne kadar önemli bir olgu.Hz.Yunus Emre bir TÜRK ve TÜRKMEN aşiretinden biri değilmiydi?İnsanların kavim,kavim ve millet olarak yaratılmalarındaki hikmetler bu konudaki ayetlerde açıklanmıştır.Yani Yüce yaradan bizim birbirimizle tanışmamızı,kaynaşmamızı istiyor.Öte yandan Kainatın efendisinin Veda Hutbesindeki bu konudaki sözleri ne kadarda manidar ve güzeldir.Burası bilgi paylaşım sitesidir ve site kuralları da bellidir.Kimseyi itham etmiyorum ve her kardeşimiz benim için ayrı konuma sahiptir.Ancak;bu sitede bazı siyasi görüşlerin belirtilmesi ve bazı insanları rahatsız edici usluplar kullanılmasıda yanlışdır.Bundan zarar görecek en başta bu yorumları yapanlar ile site yöneticileridir. Site yöneticileride bu konuda önlem almalarıda normal karşılanacaktır.Hayırlı ve güzel günler hepimizin olsun.Selam ve dua ile,sağlıcak la kalınız.