Geliboluda'ki Bahçemden Baharı müjdeleyen görünümler.
Arkadaşlar Geliboludaki bahçemden döndüm, 20 gün kadar forumlardan uzak kalmama rağmen, forumlara yeni paylaşımlar sunacak çalışmalar içinde bulunurken bu çalışmalarımı ileortaya koyan fotoğraflar içinde en güzel karelerin baharın gelişini müjdeleyen resimlerin ortaya çıkması ile bu güzellikleri sizlerle paylaşmanın onurunu da yaşamaktayım.
Geliboludaki bahçemde kaldığım süre içinde yaptıklarımı ortaya koyan paylaşımların sizlerede güzel fikirlerin oluşmasına katkı sağlıyacağı inancını taşımaktayım, bilindiği üzere baharla beraber doğada uynakmakta olduğundan, yeşile olan duyguların menfi yönlerini ortaya koyarken bahçelerde otlanmanında bahçe sevdalılarına ek külfetler getirmesi ile bu uğraşılar bir angaryaya dönüşü hepimizin malumudur.
Benim özellikle malç olayına önem veren çalışmalarım bu endişeleri ortadan kaldırmaktadır,sonbaharda bahçemden ayrılmadan önce meyve ağaçlarımın dal iz düşümüne uygulama imkanım içinde öğütülen dallar ile organik malç yapma imkanım olmuştu, lakin diğer alanlarda bu uygalamaya imkanım olmamıştı.
Bahçemde baharın gelmesiyle yabani otların tohumları ağaçlarımın altına gelen bölümlerinde baskılanmışlar ki otlanma izleri görülmezken diğer alanlarda otlanmanın izleri yeşillikler içinde varlıklarını ortaya koymaktalar. Geçen yıladan biriktirdiğim yarı çürümüş yabanı otları bu yeşillikleri baskılama adına kullanma imkanı da bulmuş oldum, kısacası yabani otları kurumuş olanları ile baskılanarak bahçelerde otlanmanın önüne geçen yeni bir uygulamayada başlıyarak bir ilke imza atmış olacağım, otlanmaya karşı yabani otların kurularını uyguluyarak bu yeni bir yöntem olarak sizlerle paylaşmak istedim.