Cevap: Köklendirme makinası 🙂
benimde bi sorum var cevaplarsanız sevinirim
şimdi ben gül ve asma köklendiriyorum aslında toprağa gömüp üzerine boru sera yapsanda kökleniyola ama ben nette bişi gördüm asmaları ingiliz aşısı ila aşılayıp su gibi bişiye koyup köklendiriyola bende diyomki asmaları aşılayıp mesela bi akvaryum gibi bişinin içine koysam içine su atsam balıkların hava motırunu taksam ve ısıtıcıyıda yüksek ayar tutsam bunlar köklenirlermi ve köklenirlerse bunları ordan alıp poşetlere yerleştirsem içi toprak dolu poşetlere olurmu? sorum bu
veya ben şöyle bişi yaptım ama zaten yaptım birtane boş kasanın içine elma kasası çayırdan getirdiğim yaprak çürüklü ve baya humuslu toprak onun içine biraz koydum sonra gül çeliklerini buraya gömdüm ama yarım metre kare kadar yere 100 civarı çelik koydum sonra onların üzerini tekrar bu toprakla örttüm ama zaten bu kasa seranın içinde ve bu kasanın üzerini tekrar naylonla örttüm nemli tutsun diye şimdi bu çelikler sizce köklenirmi eyer köklenirse pilanım şu biraz büyüdüklerinde kasayı kırıp içinde ki gülleri söküp hızlı bi şekilde poşetlere almak böylece bir sürü gülüm olmuş olacak ve ben bu kökleşen gülleri poşete aldığımda bu güllerin kuruma gibi bir riski olurmu çünkü bu işlemi birkaç ay sonra yapacağım ve güller yapraklı şekilde olacak yani haziran gibi ama zaten seranın içindeler ve yumuşak bi toprağın içinde oldukları için kökler zarar görmez ve ben bunları yine nemli bi toprağa gömerim poşetlere sizce bu uygulamaya çalıştığım fikir olurmu veya hiç uygulayan gördünüzmü ?
not birinci soruya fazla takılmayın ikincisi önemli😃