Cevap: saç kepeği boyutunda beyaz böcekler
Hmm evet gercekten ben de bilemiyorum ne olduklarini. Cunku springtail denen bocege de benziyor ama booklice denen bocege de benziyor benim springtail oldugunu dusunme sebebim ziplamalariydi. Rahatsiz edilince zipliyorlar. Kesik kesik yuruyorlar yani belli bir sure yuruyup durup tekrar devam ediyorlar ve eger elinizi yaklastirirsaniz ziplamaya basliyorlar. Bu belirtiler booklice denen mendeburda var mi? Ben bu arada fumigasyon terimine yabanciyim. Hemen arastiracagim ama siz de biraz ne oldugundan bahsederseniz cok sevinirim.
Springtail denen bocekle aslinda cok kolay bas edileceginden bahsediyor butun dis kaynaklar ama ben ne yaparsam yapayim saksi topragindakilerden bir turlu kurtulamiyorum. Gecen haftasonlarindan birinde oradaki cicekcilerden supertox diye bir ilac aldim cok guvenilir gorunmesede kullandim bir sure ortada hic gorunmediler ama sonra sulama sonrasinda yine saksi diplerinde rastladim ve cok sasirdim bu kadar kolay kurtulunabilecek bir bocek nasil olur da hala ilac sonrasi saksiya yanasabilir?
Ben saksi topragini tamamen degistirmistim ama demek ki bir yerde kalan bir iki tanesi tekrar uredi. Gercekten ne yapmaliyim bilmiyorum. Aslinda ne eve ne bitkiye hic bir zararlari yok ama sayilari cok fazla olabilecegi icin ben tamamen kurtulmak istiyorum. Allahtan mutfak ya da banyoda henuz karsilasmadik kendileriyle cunku oralarda nem daha fazla ve asil o zaman durdurulamaz olabilirler.
Simdi saksi topragi icin bu bocekleri caydirici ve kalici bir cozum ararken dun gece Deltametrin tozu ve Bifen granulleri diye baska bir toz oldugunu ogrendim ama yine de evde kullanilirsa insana ne kadar zarar verir buna dayali bir yazi yok. Dis mekanda kullanilabilen bu tozlari evde en azindan girilmeyen yerlere sepmenin bir faydasi ya da zarari olur mu butun bu uzun sorularin cevabini bilen varsa ve cevaplarsa cidden cok minnettar kalacagim.
Herkese cok tesekkur ederim surekli yeni birseyler ogrenmek cok guzel.