Cevap: Bahcivan Günlüğü
😃 04/03/2010
PERSEMBE
Bayagidir yazamiyordum ama çok isler yaptim ve iste hem yorgunluk hem yaslilik artik ne etcen😃Bizim millette herseyi ihtiyarliga vurup duru iyimi gari neyse.
Seftali agaçlarinin budanmasi ile gune iyi merhaba dedim ve ,pesinden çiçekli alanlarin yabani otlardan temizligine basladim.Ozellikle nemli topragin yumusamasi ile yabani otlarin kokten rahat sokuldugu bir calimsa oldu.Ancak kaslarimi zorlayan ki sol kolum halen agri yapmakta .Hibiscus yada diger adi ile hatmi çiçeginin tohumlarindan kaynakli fide vermis halleriydi.Bayagi zamandir dokunmadigim alanlarda eski bahçivan surekli kisadan kesme yolu ile isi çakalliga vurmus ve,onlarda iyice kok salmislar .Bel ile çalismak yosuma gederdi ancak mumkani mevcut degildir.Hatmi ciceginden yapilan çit alaninin alt kesimi oldugu gibi soganli bitkiler ilen dolu olmakta ve hepside bioy vermektedirler.Sonuç itibari ile tek çare ya çalismayi terk etmek yada fizik yolu ile çalismakti ve bende fizik yolu ile çalismaktan yanaydim.Direndim savastim inandim ve kazandim.Meslegini sevipte kaybeden varmidir acaba😃Seftalilerde iki nokta gerçekten çok onem arz etmektedir.Birincisi sudur dikilen seftalinin ne amaçla dikildigi.Yani mutlaka seftalinin orada bulunma nedenini ogrenmeniz sarttir.Eger meyve için ise dekor verùmeniz yani estetik budamaniz gerekmez .Burada onemli olan bitkinin ne istedigidir.Eger sadece dekor olsun diye ise iste burada bazi kurumus dallari kesmek hatadir .Onemli olan burada vereceginiz estetik yapidir ve bu yapiya uygun olan bir duzenegi yapmak ozrundasiniz.Unutmayinizki hiç bir insan oglu bitkiye sekil veremez.Sekli bitki kendi buyumesi ile insan ogluna sadece gosterir.