Cevap: sulama
Yörenizdeki ceviz yetiştiriciliği de iyi bir fizibiliteye bakar. Önce Havası. Suyu, İklim yapısı hakkında gerekli bilgileri iletirseniz. Sizin oralarda yetişecek ceviz cinsleri hakkında yardımcı olabilirim
abi ben bu bilgileri buralarda çok paylaştım ama bütün bahçesel ekibi olarak içinden çıkamadık bi orta yol bulamadık ben enson chandler diye bir ceviz varmış sadece birtek sitede fotoğrafları var onda karar kıldım ama onuda bulamadım sadece o ceviz dierlerine göre birazdaha geç yapraklanıyomuş hıdırellez civarı yaprak açıyomuş bu buralar için sevindirici bir haber ama yer yer deyişiyomuş yani bizim buralarda hıdırellez civarı yapraklanacak diye bir şart yok daha öncede yapraklana bilir ama ben 2 tane buldum aldım deneme için birazdaha alacaktım bulamadım daha doğrusu çok iyi tanımadıktan sonra güvenme dediler çünkü yok satıyomuş ondan kazık yersin dediler😃 yani demem oki bizim buralarda hıdırellez civarı son ilkbahar geç donu oluyo yani hıdırellezde daha yeni yaprak açacağı için fazla sorun olmaz soğuk yönünden ve bu chandler ceviz -1 derece soğuklara bile dayanıyomuş doğru yalan bilmiyom sadece söyleyenlerin yalancısıyım ben😃 hatta birtane adam röportaj vermiş bütün yalova cevizleri kesmiş bu chandler cevizden aşılatmış😃 aslında biz birtane yöntem duyduk cevizleri ilkbahar geç donlarından korumak için cevizlere küçük fiskiyeler taktık üzerine ve soğuk 0 derecenin altına düşerse suyu açıyoruz ama bu sene soğuk sun 1 hafta boyunca hep 0 ın altında gitti denedik hayret içinde kaldık çünkü cevizleri komple buz kaplıyo ve aslında o buz eriklerdeki ve kaysılardaki çiçekleri tamamen öldürmüyo ama yüzde yüz korumuyoda yani netice olarak baya emek ve para harcadık yani üzerine bu fiskiyelerden koymadığımız kaysı ve erikler üzerine fiskiye koyduklarımzdan daha az etkilendi yani keşke koymasaydık😃 emekler boşa gitti aslında cevizler daha sürgün vermedi ama korkuyoruz ve bu sistemi cevizlerde denemeyeceğiz ateş yakacağız çünkü ağacın üzeri felaket derecede buzla kaplı oluyo suyu açınca bu buzun cevizlerin sürgünlerini öldürmesinden korkuyoruz😃 yani olay bu bu sorunun içinden kimse çıkamadı sütyetmez hoca bile işallah sen çıkarsın😃 yani benim duyduğuma göre bu sistem ağacın üzerinde çok ince zar gibi bir buz tabakası oluşturuyo dediler ve bu buz tabakası ağacı sürekli 0 derecede tutuyomuş ve ağaç ısısının yüzde ellisini bu buza bırakıyomuş kalan yarısınıda kendi içine dağıtıyomuş öle dediler ama hiçte öle deyil😃 ağaç kırıstal ağacı gibi oluyo görenler hayret ediyo ağaçların üzerleri kışın çatıdan sarkan buz lar gibi oluyo böle umarım bişi anlamışsındır baya karmaşık takıldığın yer olursa sor😃
ardafidancilikmakine.com/cevizresimleri.ASP