Cevap: ANKARADA SERACILIK YARDIM????
Merhaba Arkadaşım,
Senin sorununa çözüm olacak bir konu üzerinde, yoğun bir biçimde çalışmaktayız.
Özellikle seracılıkta iç anadolu bölgesindeki ısınma sorununun çözümü konusunda güneş enerjisi haricinde bir takım teknikler ile yine alternatif enerji kaynakları ile çözümler üretiyoruz ki bu konuda Isı pompası ile sera ısıtılması hakkındaki çalışmalarımız yakında sonuçlanacak.
Hali hazırda Su - su kaynaklı ısı pompası kullanarak sera iç sıcaklığının 15 derecelerde kalarak donmayı engellemesi konusunda efektif değerler elde ettik gibi görünüyor ama sezonun bitmesi ve yaz aylarına gelmemiz nedeniyle teslerimizi tamamlayamadık.
Ancak ana hedefimiz yetiştirilecek ürüne göre ortam sıcaklığını istenilen değerlerde sabit tutabilmek ve bunu iç anadolu gibi aşırı iklim şartlarının hükümsürdüğü bir yerde yapmak.
Eğer bu konuda dahafazla bilgi edinmek istersen zeynel@verkosis.info adresinden bana ulaşabilirsin.
Elimden geldiğince sana konu hakkındaki tecrübelerimizi aktarmaktan memnun olurum.
Saygılarımla.