Cevap: tank ile sulama
merhaba arkadaşım,
benim 4.5 dönüm behçem var, bu bahçede damla sulama yapmak istedim. bahçem 5derece açılı. bahçede ne yazık ki elektrik ve su yok. ama ağaçlarım var. geçen yaz ağaçları teneke teneke suladım ve bahçe yapamadım ama bu sene damla sulama ile sorunu çözeceğime inandım.
5 tonluk su deposu aldım. 63 mm ana boru, 800 mt damlama borusu, 1200 adet damlatıcı meme, körtapa vanalar vs. damla sulama sistemi için gerekli olan ekipmaları aldım.
bahçemin açısı yüksek olan yerine 5 tonluk depoyu 1 mt yüksekliğe sabitledim. 63 mm ana boruyu monte edip körtapasını taktım. 63 mm borudan 16 mm damlama borularını ağaçlara ve bahçeme dizdim. yaklaşık 25 delik deldim boruya ve yaklaşık 800 adet meme taktım.
Şuan işim tam bitmedi ama hem ağaçlarım hemde bahçem damla sulama ile sulanıyor. 4,5 dönüm araziye elektrik olmadan deponun basıncıyla suluyorum ve işlem başarılı olarak devam etmekte.
tüm memeler damlama yapmaktadır. basınç yeterli geliyor.
Tavsiyem depo tonajını fazla tut ve depoyu daha yüksek bir yere sabitle. 5 ton su bana 1 hafta yetiyor. taşıma suyuyla değirmen dönmez ama şükür ki şuan için dönüyor 🙂