Cevap: B Planı Tavsiyesi
Kaynaksız yazı pişmemiş yemeğe benzer.
Bir yazı yazılıyorsa, yanında kaynak da göstermek lazım. Ben diyorsam doğrudur veya "bizim kayınçonun damadı bu işleri iyi bilir, o dedi" yazılanlara inanmak için yeterli değildir.
Türkiye'nin ithal tohum ihtiyacının %95'den %50'ye düştüğüne dair hiçbir belge bulamadım. Korkmaz Bey'e bu güzel haberi kaynaklarıyla verirseniz dış basında güzel bir makale yayınlarım demiştim. Ama elimde yeterli inanılır belge/kaynak olmadığından maalesef yazamıyorum. Bu şekilde yazarsam komik duruma düşerim.
Tarım bakanının demecini de okudum. Onda da somut hiçbirşey yok. Demiş ki:
Türkiye ’nin İsrail’e sattığı tarım ürünü yıllık 142 milyon dolardır. Bunun içinde gıda ürünleri ve tohum da var.
İsrail’ den aldığımız ise 27 milyon dolardır. Bunun içinde tarım ürünleri, gıda ve tohum da yer almaktadır.”
Bunun ne kadarı tohum, bunların paravan yerli şirketleri vasıtasıyla ne kadar tohum satın alındı, yine Israil'li olmayan ama aynı grup içinde görmemiz gereken Monsanto, Cargyll gibi uluslararası firmalardan ne kadar tohum alındı vs.vs hiçbir bilgi yok.
Öylesine söylenmiş birkaç cümle. Laf olsun torba dolsun.
Neyse ben sizin vaktinizi daha fazla almayayım, kendi vaktimi de sonuçsuz tartışmalarla harcamayayım. Kalın sağlıcakla.